EUROLYGA 2023

Nauja Lietuvos bėgimo taurės čempionė: „Gavusi žinutę apie pergalę, nepatikėjau“

Savaitgalį Rumšiškėse įvyko paskutinis – XVI – įskaitinis Lietuvos bėgimo taurės (LBT) etapas, po kurio paaiškėjo viso sezono laureatai.

A.Bogužinskienė<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
A.Bogužinskienė<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-26 14:26

LBT čempionais šiemet tapo Paulius Kovarskas („Bėgimo klubas“) ir Audra Bogužinskienė („Origami runners“).

Vos vieną virtualų etapą šiame sezone praleidęs P. Kovarskas iš viso surinko 7691 tašką. LBT galutinėje įskaitoje skaičiuojami yra 8 geriausių etapų rezultatai. Dar po 30 taškų sportininkams atiteko už pirmoje metų pusėje vykusius virtualius etapus.

Antrąją vietą užėmė Andrius Šipkinas („Bėgimo klubas“, 7483 tšk.), trečiąją – Simas Stasiukaitis („Bėgimo klubas“, 7317 tšk.).

„Kadangi pandeminė situacija buvo sustabdžiusi visus didžiuosius bėgimo renginius Lietuvoje ir pasaulyje bei nebuvo aišku, kada jie vėl atsinaujins, LBT buvo vienintelė galimybė pasivaržyti. Iš pradžių virtualiai, o nuo gegužės – ir gyvai. Taip, norėjau pasirodyti kuo geriau ir situaciją bendroje įskaitoje sekiau visą laiką, nes varžovai lipo ant kulnų. Gal tik paskutiniame etape galėjau šiek tiek atsipalaiduoti, nes persvara buvo didesnė“, – kalbėjo P. Kovarskas.

Sportininkas džiaugėsi LBT etapų įvairove bei geografija.

„Įsimintiniausių bėgimų buvo keletas. „Sūduvos taurės“ 1 val. bėgimas įsiminė, nes tai pirmas gyvas startas po pandemijos ir jame užima antroji vieta. 50-asis bėgimas „Aplink Elektrėnų marias“ buvo sunkiausias etapas dėl savo įkalnių ir 35 laipsnių karščiu. Na ir „Alytaus pusmaratonis“, kuriame pasiekiau asmeninį geriausią rezultatą, o kova dėl trečiosios vietos su Tadu Matusevičiumi vyko iki paskutinio metro“, – sakė P. Kovarskas, žadėjęs LBT etapuose dalyvauti ir kitais metais.

Tuo tarpu moterų absoliučioje įskaitoje triumfavusi A. Bogužinskienė net nenutuokė apie pergalę, kol apie tai jai nepranešė praėjusių metų čempionė Gitana Akmanavičiūtė. Pirmą kartą LBT varžybose dalyvavusi A. Bogužinskienė per sezoną surinko 5487 taškus.

„Žinia buvo visiškai netikėta, nes LBT buvo tikrai pajėgesnių bėgikių, kurios irgi dalyvavo beveik visuose etapuose. Buvau atkreipusi dėmesį į savo amžiaus grupę, kurioje stengiausi išlaikyti lyderės poziciją“, – sakė bėgikė.

A. Bogužinskienė šiemet sudalyvavo visuose 16 LBT etapų.

„Kažkodėl lengviausias ir smagiausias etapas buvo „Žaliųjų ežerų“. Gal dėl to, kad lijo lietus ir lengviausiai bėgosi. Sunkiausias buvo Elektrėnuose. Na ir Rumšiškėse nebuvo lengva. Visi etapai man yra sunkūs, nes esu maksimalistė ir stengiuosi iš savęs išspausti viską“, – teigė A. Bogužinskienė.

Buvusi orientacininkė, norėdama pagerinti bėgimą, susipažino su olimpiečiu, bėgimo treneriu Remigijumi Kančiu. Būtent jam ji yra dėkinga už pasiektus rezultatus.

„Jeigu ne treneris, tai bėgimą plentu turbūt būčiau atidėjusi į šoną. Didžiulė padėka jam“, – teigė A. Bogužinskienė. Ji atsikleidė, kad kitiems metams dėl bėgimo renginių turėjo kitų planų, bet po netikėtos pergalės LBT dabar neatmeta galimybės sustartuoti bent keletoje etapų ir kitąmet.

Antrąją vietą moterų absoliučioje įskaitoje užėmė Dalia Lukošienė (5428 tšk.), trečiąją – Neringa Songailaitė-Kovarskienė (5189 tšk.). Pastaroji, kuri yra P. Kovarsko žmona, tapo nugalėtoja moterų elito įskaitoje.

V40 grupėje LBT čempionu tapo Vidas Starkus, V45 – Rytis Vaškelevičius, M45 – D. Lukošienė, V50 – Rolandas Silius, M50 – Renata Macijauskienė, V55 – Raimundas Zambacevičius, M55 – Rima Lukoševičienė, V60 – Alfonsas Kazlauskas, M60 – Gražina Šaulytė, V65 – Kęstutis Abromaitis, M65 – Teresė Bulkevičiūtė, V70 – Rimvydas Prakopimas.

Klubų įskaitoje triumfavo „Origami runners“ (8457 tšk.), nukarūnavę buvusį čempioną „Bėgimo klubą“ (8285 tšk.). Trečiąją vietą užėmė Kauno BMK (8285 tšk.).

Tuo tarpu vaizdingajame LBT XVI etape Rumšiškių bėgime „Aplink Lietuvą“ triumfavo Alfonsas Kazlauskas (Kauno BMK). Jis pusmaratonio distanciją įveikė per 1 val. 40 min. 39,2 sek. Antrąją vietą užėmė Rolandas Silius („Inžinerija“, 1:44.46,8), trečiąją – Vaidas Ramanauskas („Origami runners“, 1:45.11,9).

Tarp moterų prizininkėmis tapo Vilija Damašickienė („Jonavos maratonas“, 1:46.28,8), Loreta Kančytė („Origami runners“, 1:46.44,7) ir N. Songailaitė-Kovarskienė („Bėgimo klubas“, 1:50.57,6).

10,549 km bėgime greičiausi buvo Povilas Strazdas („BTT Cloud“, 38.46,0) ir Aurelija Vaiciukevičiūtė (41.52,8).

Dar perpus trumpesnėje distancijoje nugalėjo Marius Griušelionis (18.30,4) bei Aneta Vaškelytė (22.54,2). Tuo tarpu 1,5 km bėgimą laimėjo Kristupas Tamutis (5.20,8) bei Liepa Tamutytė (6.05,7).

LBT viso sezono nugalėtojai bus apdovanoti lapkričio 14 dieną vyksiančio neįskaitinio XVII etapo metu Tauragėje, kur vyks bėgimas Lietuvos karių dienai paminėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.