EUROLYGA 2023

Naujovių kupini sostinės arenos metai – Lavrinovičiai kosmose, „Eurovizija“ Vilniuje ir didžiausias įvykis Lietuvos futbole

Vilniaus „Avia Solutions Group“ arena intensyviai planuoja 2022 metus ir žada nustebinti renginių įvairove. Unikalių projektų – nuo naujo pavadinimo iki pirmosios Lietuvoje „virtualios sirgalių sienos“ – čia buvo gausu ir įvairių ribojimų renginių rinkoje paženklintais 2021-aisiais.

 2021 metų renginiai sostinės arenoje.<br> Organizatorių nuotr.
 2021 metų renginiai sostinės arenoje.<br> Organizatorių nuotr.
 2021 metų renginiai sostinės arenoje.<br> Organizatorių nuotr.
 2021 metų renginiai sostinės arenoje.<br> Organizatorių nuotr.
 2021 metų renginiai sostinės arenoje.<br> Organizatorių nuotr.
 2021 metų renginiai sostinės arenoje.<br> Organizatorių nuotr.
 2021 metų renginiai sostinės arenoje.<br> Organizatorių nuotr.
 2021 metų renginiai sostinės arenoje.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-01-04 13:49

Didžiausi sostinės arenos metų pasiekimai – iš arenos darbuotojų bei renginių rinkos atstovų lūpų.

„Pandemijos metu visa renginių rinka susidūrė su daug ribojimų, bet tai nesustabdė mūsų nuo inovacijų tiek karantino metu, tiek jam pasibaigus. Nors praėjusių metų pradžioje teko atšaukti ar perkelti daug renginių, arena tikrai nestovėjo tuščia – vyko filmavimai, koncertų transliacijos, sporto varžybos be žiūrovų salėje. Dėl to rudenį sugrįžtančius renginius pasitikome dar stipresni“, – teigė arenos vadovas Andrius Žiauberis.

Naujas vardas

2021-uosius metus didžiausia Vilniaus renginių erdvė pasitiko su nauju pavadinimu – „Avia Solutions Group“ arena, kas atnešė savų iššūkių: nuo 400 logotipų pakeitimo pastato viduje ir išorėje iki komunikacijos kampanijos plačiajai visuomenei, siekiančios pranešti apie šią naujieną šalyje renginiams nevykstant.

„Pasikeitęs pavadinimas simbolizuoja ir naują mūsų veiklos etapą, kuriame tapome tarptautinės įmonių grupės dalimi ir taip papildėme savo turimą kolektyvo žinių bagažą pasaulinių organizacijų patirtimi. Savo ruožtu, tai tapo mūsų idėjų, kurias turėjome dar iki pandemijos, akseleratoriumi, o pokyčiams leido įgauti pagreitį“, – pridūrė A. Žiauberis.

Nuo atidarymo ji buvo vadinama „Siemens“ arena.

Pirmoji Lietuvos virtuali sirgalių siena

Nors karantino metu aukščiausio meistriškumo sporto varžybos nebuvo uždraustos, sirgaliams gyvai salėje jų stebėti negalėjo. Dėl šios priežasties arenai priklausančios LED ekranų nuomos įmonė „On-Stage“ sukūrė pirmąją Lietuvoje „virtualią sirgalių sieną“ iš LED ekranų, kuri leido sirgaliams gyvai transliuoti vaizdą iš namų ir taip išreikšti palaikymą komandai. Inovatyvus sprendimas sulaukė puikių atsiliepimų tarptautiniu mastu.

„Ar atsimenate krepšininkų interviu, kada jie, sužaidę svarbias rungtynes užsienyje, sako, kad tikrai jautė Lietuvoje likusių sirgalių palaikymą? Žaidimo be fanų Lietuvoje pavyko išvengti, nes areną užpildėme virtualiais krepšinio sirgaliais“, – taip prieš praėjusią žiemą Vilniuje vykusį 2022 metų Europos krepšinio čempionato atrankos „burbulą“ kalbėjo LKF rinkodaros vadovas Justinas Liaudinskas.

Renginių įvairovė

Nepaisant pandemijos keliamų iššūkių, „Avia Solutions Group“ arenoje buvo surengti du 2022 metų Europos krepšinio čempionato atrankos „burbulai“, 2022 metų Europos rankinio čempionato atrankos dvikovos, KOK bušido turnyras ir daug dėmesio sulaukęs FIFA Pasaulio salės futbolo čempionatas.

Arenoje žiūrovai taip pat galėjo mėgautis muzikiniais pasirodymais, spektakliais ir kitais renginiais, o Marijono Mikutavičiaus 50-mečio koncertas buvo ne tik didžiausias šventinio laikotarpio renginys, bet ir didžiausias šio atlikėjo koncertas šiemet. Gruodį arenoje surengtas ir pirmą kartą Lietuvoje vykęs Pasaulio jaunių 10 šokių čempionatas, kuriame lietuvių šokėjų pora tapo planetos vicečempionais.

Broliai Lavrinovičiai kosmose

Metams įpusėjus „Avia Solutions Group“ arenos svečiai turėjo galimybę „apsilankyti“ kosmose dar prieš tai, kai tą padarė milijardieriai Elonas Muskas ar Jeffas Bezonas. Birželį po arenos stogu įsikūrė „Supastar VR“ – pažangiausios virtualios realybės Lietuvoje patirtis, leidusi lankytojams nuskristi į Mėnulį, pasivaikščioti Marso kanjonuose, patyrinėti žmogaus sąmonę bei patirti, kaip kinas gali atrodyti netolimoje ateityje.

Vieni pirmųjų šią naują pramogą birželį išbandę krepšininkai broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai teigė: „Esame buvę 3D kine, bet čia buvo visai kitaip. Kai nuskridome į Marsą ir Mėnulį, atrodė tarytum gyvai ten būtume. Pajusti skrydį ir pamatyti Žemę yra kažkas nerealaus – supranti, koks iš tikrųjų esi mikrobas Visatoje“.

„Eurovizija“ sostinėje

Karantino metu žiūrovų į arenas nebuvo galima kviesti daugiau negu 200 dienų, todėl didžiosios renginių erdvės turėjo rasti būdų, kaip prisitaikyti prie rinkos pokyčių. „Avia Solutions Group“ arena, savo ruožtu, virto didžiausia sostinės erdve gyvoms renginių transliacijoms. Negana to, čia taip pat buvo filmuojama daug muzikinių vaizdo klipų, televizijos projektų ir netgi keli „Eurovizijos“ pasirodymai.

„Praėjusių metų kovą grupė „The Roop“ ir Vokietijos atstovas Jendrikas mūsų arenoje filmavo savo pasirodymus, kurie turėjo būti rodomi gegužę vykusio konkurso metu, jei atlikėjams nepavyktų sudalyvauti gyvai. Dauguma Europos šalių tada gyveno karantino sąlygomis, buvo baiminamasi, kad gali tekti vėl atšaukti „Euroviziją“, – prisimena arenos Marketingo skyriaus vadovė Živilė Koncevičienė.

Svarbiausias įvykis Lietuvos futbole

„Avia Solutions Group“ arena naująjį renginių sezoną pradėjo su trenksmu – surengdama FIFA Pasaulio salės futbolo čempionatą, tapusį vienu didžiausių sporto renginių mūsų šalies istorijoje, o taip pat ir didžiausiu Lietuvos futbolo pasiekimu istorijoje. Turnyras buvo transliuojamas 137-iose pasaulio šalyse.

„Organizuoti turnyrą Lietuvoje buvo vienas malonumas, nes jūsų arenos yra labai modernios ir prižiūrėtos, o skaitmeninė infrastruktūra – labai pažengusi, kas labai palengvina visiems gyvenimą“, – po čempionato Lietuvos renginių erdvėms gerų žodžių negailėjo FIFA žiniasklaidos operacijų vadovas Ivanas Pasquariello.

Didžiausias projektas per 18 metų

Šalia renginių, arenoje šiemet planuojamas ir didžiausias projektas nuo jos atidarymo 2004 metais. Planuojama, jog didžiausia Vilniaus renginių erdvė iki pat rudens veiks pilnu pajėgumu, kuomet užvers duris rekonstrukcijai, apie kurią įmonė daugiau informacijos žada paskelbti jau artimiausiu metu.

„Aktyviai investuojame į naujausias inovacijas, kad į Lietuvą pritrauktume kuo daugiau tarptautinių renginių. Arena mums nėra tik pastatas ar gera lokacija mieste. Mūsų verslas sukasi aplink pažangiausius technologinius sprendimus, kurių pagalba norime įtraukti kiekvieną lankytoją bei sukurti visiems nepamirštamą renginių patirtį“, – savo vizija dalinosi įmonės vadovas Andrius Žiauberis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.