EUROLYGA 2023

Tarp geriausių šalies jaunųjų fechtuotojų pateko ir penkiakovininkai

Savaitgalį Kaune vykusiose šalies jaunių (U17) ir jaunimo (U20) fechtavimo pirmenybėse ant prizininkų pakylos lipo ir jaunieji šiuolaikinės penkiakovės atstovai.

 P.Gudlevičiūtė.<br> LŠPF nuotr.
 P.Gudlevičiūtė.<br> LŠPF nuotr.
 D.Jasiulevičius.<br> LŠPF nuotr.
 D.Jasiulevičius.<br> LŠPF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 31, 2022, 1:39 PM, atnaujinta Jan 31, 2022, 1:40 PM

Jaunių pirmenybių sidabro medalį šeštadienį iškovojo Vilniaus miesto sporto centro (VMSC) jaunasis sportininkas Lukas Gaudiešius. Finale jis pralaimėjo Kauno fechtavimo klubo „Gaja-Dvikova“ atstovui Matui Medišauskui.

„Esu patenkintas savo pasiektu rezultatu, – po finalo sakė L.Gaudiešius. – Aišku, visada yra, kur tobulėti, visada galima iš savęs išspausti daugiau. Fechtavime dažniausiai rezultatas priklauso nuo susikaupimo, pasitikėjimo savimi ir kruopštaus darbo. Šįkart džiaugiuosi, kad puikiai susitvarkiau su jauduliu“.

Sekmadienį jaunieji penkiakovininkai pasipuošė net dviem medaliais.

Lietuvos jaunimo fechtavimo vicečempiono titulą iškovojo VMSC sportininkas Džastinas Jasiulevičius. Čempionu tapo prieš tai ir U17 amžiaus grupėje triumfavęs M.Medišauskas.

„Manau, tai geriausia, ką galėjau padaryti, – nusišypsojo D.Jasiulevičius, dalyvavęs ir jaunių pirmenybėse. – Atvirai? Jaunių varžybose man sekėsi prasčiau, nes, prisipažinsiu, neįvertinau varžovų. Tačiau džiaugiuosi sidabru jaunimo pirmenybėse. Esu patenkintas savimi. Buvo bent keli momentai, kai galėjau pralaimėti, bet man tikrai šypsojosi sėkmė“.

Jaunimo merginų pirmenybėse bronzą iškovojusi VMSC sportininkė Patricija Gudlevičiūtė prisipažino kiek nustebusi rezultatu.

„Esu nustebusi ir džiaugiuosi, kad varžybose, galima sakyti, man sukrito kortos ir pasisekė pasiekti tokių rezultatų, – sakė P.Gudlevičiūtė. – Varžantis su fechtuotojais galima pažiūrėti savo tikrąjį fechtavimo lygį, galima pasitikrinti, ką moki, kadangi šiuolaikinės penkiakovės varžybose fechtuojamės iki 1 arba 2 dūrių, yra sunku bandyti kažką rizikingo ir naujo. Šįkart man pavyko daugiau negu tikėjausi ir sau žadėjau. Žinoma, padariau klaidų, bet džiaugiuosi, kad jos nesutrukdė užlipti ant prizininkų pakylos“.

P.Gudlevičiūtė teigė, kad varžybų pradžioje nejautė jaudulio – tiesiog fechtavosi ir mėgavosi.

„Bet tik pradėjo geriau sektis ir iškart apėmė jaudulys – nesinorėjo visko sugadinti, – nusijuokė penkiakovininkė. – Sunkiausia kova buvo dėl patekimo geriausiųjų ketvertuką, nes labai bijojau pralaimėti“.

Lietuvos jaunimo čempione tapo „Muškietininkų“ klubo atstovė Lurdė Grabovskytė, sidabru pasipuošė Karina Prokopovič („Sostinės sporto centras“), bronzą P.Gudlevičiūtė pasidalijo su klubo „Gaja-Dvikova“ atstove Monika Narbutaite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.