EUROLYGA 2023

Mažeikių bėgimas „Bėgame už laisvę“ dalyviams dovanos istorijos dalelę

Vasario 16-ąją Mažeikiuose vyksiantis tradicinis šventinis bėgimas „Bėgame už laisvę“ vėl kvies dalyvius sportuojant paminėti šią svarbią Lietuvos dieną. Tai bus antrasis Lietuvos bėgimo taurės (LBT) etapas, nuolat išsiskiriantis masiškumu.

„Bėgame už laisvę“ vėl kvies dalyvius sportuojant paminėti šią svarbią Lietuvos dieną.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
„Bėgame už laisvę“ vėl kvies dalyvius sportuojant paminėti šią svarbią Lietuvos dieną.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
„Bėgame už laisvę“ vėl kvies dalyvius sportuojant paminėti šią svarbią Lietuvos dieną.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
„Bėgame už laisvę“ vėl kvies dalyvius sportuojant paminėti šią svarbią Lietuvos dieną.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 11, 2022, 3:29 PM

Šis bėgimas tradiciškai yra didžiausias šiuo metų periodu ir tai vėl gali patvirtinti ir statistika. Bėgimui jau yra užsiregistravę 1500 dalyvių, todėl registracija net yra sustabdyta, kad sportininkai galėtų atsiimti startinius paketus anksčiau. Tiesa, dar nespėjusiems, bet norintiems sudalyvauti bėgime, galimybė užsiregistruoti bus varžybų rytą pačiuose Mažeikiuose.

„Labai laukiame šio renginio. Esame maloniai nustebinti tokios aktyvios registracijos. Viskas puiku, tik, žinoma, reikės prisitaikyti prie pandemijos reikalavimų. Žmonės pasiilgo renginių, gerų emocijų“, – sakė viena bėgimo organizatorių Milda Zubavičienė.

Pirmą kartą šis renginys taps ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) dalimi, nes 10 km rungtis šįkart yra ir Lietuvos žiemos bėgimo plentu čempionatas. Keli šimtai sportininkų kovos dėl čempionų vardų.

„LLAF keletą metų stebėjo mūsų renginį, buvo vieni iš globėjų, o šiemet gavome leidimą organizuoti Lietuvos žiemos čempionatą. Tas labai džiugina. Tai reiškia, kad renginyje išvysime ir aukštesnio meistriškumo sportininkus“, – teigė M. Zubavičienė.

Tarp užsiregistravusių dalyvių – viena pajėgiausių Lietuvos ilgų nuotolių bėgikių Lina Kiriliuk. Ji prisipažįsta, kad „Bėgame už laisvę“ bėgime ji dalyvaus pirmą sykį, bet ši data jai yra labai svarbi.

„Į šį bėgimą užsiregistravau paskatinta trenerės, kadangi kiekvienas prabėgimas – gera treniruotė. Taip pat smagu bėgti su kompanija ir pakeisti atmosferą. Vasario 16 diena yra ypatinga Lietuvos šventė, todėl labai smagu ją paminėti bėgant. Ši diena primena, kokie žmonės gali būti vieningi bei stiprūs. Labai didžiuojuosi tokiu renginiu, ir man garbė ją paminėti su visa sporto bendruomenę“, – kalbėjo L. Kiriliuk.

Greičiausiems bėgikui ir bėgikei atiteks Šventosios sveikatos centro „Energetikas“ įsteigti prizai – dvi nakvynės su pusryčiais ir baseinu. Papildomus prizus gautų ir trasos rekordą pagerinę bėgikai.

Norintiems pasirinkti trumpesnes distancijas, bėgikai galės įveikti 3,3 km arba 1 km trasas. Vaikų laukia 200 m bėgimas. M. Zubavičienė atskleidė, kad vaikų bėgimas susilaukė milžiniško susidomėjimo ir jame dalyvaus apie 800 jaunuolių.

Visų dalyvių lauks atminimo medaliai, taip pat – rėmėjų dovanos. Bus apdovanoti greičiausi mažeikiškiai. Dar viena šio bėgimo idėja – kiekvienas renginys turi vis kitą temą, kurią bandoma skleisti šios sporto šventės metu.

„Esame nutolę nuo didžiųjų miestų, todėl apie mus nedaug kas žino. Praėjusiais metais ant medalių įamžinome Mažeikių traukinių stoties vaizdą. Nuo jos prasidėjo šiuolaikinė miesto istorija. Šiemet ant medalių bus pavaizduotas žalvarinis arkliukas, kuris simbolizuoja šį archeologinį radinį netoli Mažeikių. Šis radinys rodo, kad žmonės šiame mieste gyveno jau seniai ir esame ypatingas kraštas. Šis arkliukas yra ir Mažeikių muziejaus simbolis“, – pasakojo M. Zubavičienė.

Statulėles, kurias gaus čempionai, pagamino žinomas Mažeikių kalvis Martynas Stonkus.

„Norime, kad žmonės išsivežtų dalį istorijos“, – pabrėžė organizatorė.

Ir tuo dar tradicinės staigmenos nesibaigia. Tiems, kurie į Mažeikius planuoja atvykti bėgimo išvakarėse, bus suorganizuota ekskursija po miestą. Vasario 15 dieną 18 val. Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centras siūlo kartu susipažinti su miesto istorija ir dabartimi, paklaidžioti gatvėmis ir išgirsti daug negirdėtų istorijų.

„Bėgame už Lietuvą“ renginio startas – vasario 16 dieną 12 valandą šalia Mažeikių raj. savivaldybės. Išankstinis numerių dalinimas vasario 14 ir 15 dienomis bus vykdomas Mažeikių verslo ir turizmo centre nuo 9 iki 18 val. Varžybų dieną registracija ir bėgimo numerių atsiėmimas vyks nuo 9 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį