EUROLYGA 2023

Dopingą vartojusi K. Valijeva ir kitos rusės metamos iš pasaulio čempionato Rusų raudos kelia juoką

Okupantų šalies Rusijos sukeltas karas Ukrainoje palietė ir sportą, dėl kurio rusų klubai ir sportininkai šalinami praktiškai iš visų turnyrų ir čempionatų. To neišvengė ir dailiojo čiuožimo atstovės, kurios Rusijai yra ne tik sportininkės, bet ir išskirtinis pasididžiavimas.

K.Valijeva.<br>TASS/Scanpix nuotr.
K.Valijeva.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Sankcijos kirto per Rusijos sporto pasidižiavimą.<br>lrytas.lt montažas
Sankcijos kirto per Rusijos sporto pasidižiavimą.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 2, 2022, 12:57 PM, atnaujinta Mar 2, 2022, 1:16 PM

Dopingą vartojusiai 15-metei Kamilai Valijevai ir kitoms Rusijos sportininkėms uždrausta dalyvauti artėjančiame pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate, kuris vyks Prancūzijoje.

Galvas pametę rusai ėmė verkšlenti dėl tokio Tarptautinės čiuožimo federacijos sprendimo, niekingai užmerkdami akis karui Ukrainoje.

„Esu pasipiktinęs. Be Rusijos sportininkų dailiuoju čiuožimu nebus jokio susidomėjimo. Bjaurus sprendimas. Tai neprisidės prie pasaulio dailiojo čiuožimo plėtros ir čempionato surengimo tokiame lygyje, kokiame jis turėtų būti, susidomėjimas varžybomis akivaizdžiai išnyks. Čempionatas nebebus toks, koks buvo, kai dalyvavo mūsų Rusijos sportininkai“, – championat.com bergždžiai skundėsi Rusijos dailiojo čiuožimo federacijos garbės prezidentas Valentinas Pisejevas, kuris pamiršo, o gal ir nesupranta, kad visų europiečių akys šiuo metu krypsta ne į sportininius rezultatus, o nuo rusiškų ginklų mirštančius ukrainiečius.

Visgi V.Pisejevas puikiai atvaizdavo visą tai, kas šiuo metu vyksta Rusijoje. Šalies sporto bendruomenei skauda, kad visa Europa ir pasaulis uždaro duris agresoriui, tačiau patys niekuo neprisideda prie to, kad karas Ukrainoje sustotų.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsibaiminę Rusijos sporto flagmanai, tame tarpe ir dailiojo čiuožimo atstovai, toliau tyli, tad dabar galės tyliai verkti kamputyje, kai stipriausi pasaulio sportininkai savo talentus demonstruos be jų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.