EUROLYGA 2023

Europos jaunimo olimpinis festivalis Slovakijoje buvo rekordinis Lietuvai: iškovota net 10 medalių

Šeštadienį Banska Bystricoje (Slovakija) nusileido Europos jaunimo olimpinio festivalio uždanga. 16-ą kartą vykęs renginys Lietuvai buvo sėkmingiausias istorijoje – iškovoti 10 medalių, iš jų 4 – aukščiausios prabos.

 Smiltė Plytnykaitė.<br> K.Štreimikio/LTOK nuotr.
 Smiltė Plytnykaitė.<br> K.Štreimikio/LTOK nuotr.
 Smiltė Plytnykaitė.<br> K.Štreimikio/LTOK nuotr.
 Smiltė Plytnykaitė.<br> K.Štreimikio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

ltok.lt

Jul 30, 2022, 11:07 PM, atnaujinta Aug 2, 2022, 9:21 AM

Dėl sudėtingų oro sąlygų pagrindinėje miesto aikštėje turėjusi vykti festivalio uždarymo ceremonija buvo perkelta į dziudo imtynių areną, o dalyvauti pakviesti tik 10 kiekvienos šalies atstovų.

Lietuvai atstovavo medalius laimėję atletai.

Lietuvos vėliavą uždarymo ceremonijoje nešė festivalyje sužibėjusi plaukikė Smiltė Plytnykaitė. Iš Lietuvos į Slovakiją atvykusios šeimos palaikoma 15-metė atletė iškovojo keturis medalius – du individualius (auksą ir bronzą), ir du komandinius (auksą ir sidabrą).

„Labai gerai ir greitai užbaigiau šį sezoną: gerais rezultatais, labai gera nuotaika, esu labai patenkinta ir laukiu kito sezono.

Labiausiai festivalyje man įsiminė atidarymo bei uždarymo ceremonijos ir visos komandos palaikymas. Išvažiuoju su labai gerais prisiminimais“, – kalbėjo S. Plytnykaitė.

Visą savaitę vykusiame renginyje Lietuvos rinktinė iškovojo 10 medalių: 4 aukso, 4 sidabro ir 2 bronzos.

Tiek pat medalių lietuviai iškovojo 2011 metais Trabzone (Turkija) vykusiame festivalyje. Būtent ten pirmą kartą sužibo plaukikės Rūtos Meilutytės žvaigždė. Būsimoji olimpinė čempionė parsivežė aukso, sidabro ir bronzos medalius.

Šiemet Lietuvai atstovavo 55 sportininkai, o auksą iškovojo plaukikė S. Plytnykaitė (100 m laisvuoju stiliumi), merginų plaukimo komanda (estafetė 4×100 laisvuoju stiliumi), lengvaatletė Aurėja Beniušytė (trišuolis), gimnastas Kristijonas Padegimas (pratimai ant arklio).

Sidabro medalius laimėjo mišri plaukikų komanda (estafetė 4x100 m laisvuoju stiliumi), lengvaatletis Danielius Vasiliauskas (200 m bėgimas), plaukikė Sylvia Statkevičius (200 m laisvuoju stiliumi) ir Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) krepšinio rinktinė.

Bronza pasipuošė badmintonininkė Viltė Paulauskaitė (vienetų varžybos) ir plaukikė S.Plytnykaitė (50 m laisvuoju stiliumi).

„Šis jaunimo olimpinis festivalis ne tik visai rinktinei, bet, tikiu, ir visai Lietuvai suteikė daug gerų emocijų. Visi sportininkai kovojo iki galo, atidavė visas jėgas ir buvo geriausi, kokie galėjo būti.

Tikiuosi, kad ši olimpinė patirtis jaunimą įkvėpė siekti aukštesnių tikslų, o kada nors juos pamatysime ir olimpinėse žaidynėse“, – sakė Lietuvos misijos vadovas Einius Petkus.

Europos jaunimo olimpinis festivalis vyko liepos 24–30 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.