EUROLYGA 2023

Rusijai slepiant K. Valijevos bylos rezultatus, Pasaulio antidopingo agentūra kalba apie galimą bylinėjimąsi teisme

Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) paskatino Rusijos antidopingo agentūrą (RUSADA) paskelbti savo verdiktą dėl Kamilos Valijevos bylos tyrimo.

 V. Putinas ir K. Valijeva<br> AP/Scanpix nuotr.
 V. Putinas ir K. Valijeva<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2022, 5:40 PM, atnaujinta Oct 22, 2022, 5:45 PM

RUSADA nusprendė palikti savo sprendimą privatų, nes K.Valijevai buvo 15 metų, kai ji neišlaikė dopingo testo 2022 m. Pekino olimpinėse žaidynėse ir todėl buvo „saugomas asmuo“ pagal Pasaulio antidopingo kodeksą.

„Pagal Pasaulio antidopingo kodekso sąlygas rezultatus turinti institucija neprivalo viešai skelbti antidopingo bylos detalių, kol ta byla nebus baigta, įskaitant bet kokį apeliacinį skundą, kuris gali būti pateiktas ir išnagrinėtas.

O tokiose bylose, kuriose dalyvauja nepilnamečiai, kaip ši, jokiame etape nereikalaujama privalomo atskleidimo. Šiai taisyklei yra labai rimtų priežasčių.

Tačiau, atsižvelgiant į tai, kad ši byla jau yra vieša, WADA skatins RUSADA tinkamai ir viešai atskleisti informaciją, atsižvelgiant į bylos aplinkybes.

Kaip ir visais atvejais, WADA nuodugniai peržiūrės RUSADA sprendimą ir šiuo atveju pasilieka teisę, jei reikia, apskųsti jį Sporto arbitražo teismui“, – kalbėdamas su insidethegames teigė WADA atstovas spaudai.

RUSADA buvo informuota apie teigiamą K.Valijevos testą dėl draudžiamos medžiagos vartojimo vasario 8 d., dieną po to, kai ji padėjo Rusijos olimpiniam komitetui (ROC) užsitikrinti komandinį auksą žiemos olimpinėse žaidynėse.

2022 m. Pekino olimpinių žaidynių komandinio dailiojo čiuožimo medalių ceremonija vis dar neįvyko dėl nepavykusio rusės dopingo testo.

Antroje vietoje liko Jungtinės Amerikos Valstijos, trečioje – Japonija, ketvirtoje – Kanada.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.