EUROLYGA 2023

Lietuvos teniso entuziastes subūrė Rožinio kaspino turnyras

Lietuvos teniso pasaulyje gimė nauja iniciatyva: buvo surengtas pirmasis Rožinio kaspino teniso turnyras, kurio tikslas – išreikšti palaikymą krūties vėžiu sergančioms moterims ir dar kartą priminti apie šią klastingą ligą.

 Lietuvos teniso entuziastes subūrė Rožinio kaspino turnyras<br> A. Četkausko nuotr.
 Lietuvos teniso entuziastes subūrė Rožinio kaspino turnyras<br> A. Četkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2022, 6:53 PM

Sportas vienija žmones – žymūs sportininkai steigia labdaros fondus, organizuoja paramos renginius. „Supratome, kad ir mums atėjo laikas judėti šia kryptimi“, – renginio idėją pristato turnyro organizatorė, sporto varžybų platformos iMATCH įkūrėja Renata Žalėnienė.

Teniso kortuose – vilties simbolis

Turnyro metu buvo surengta Rožinio kaspino paramos akcija: dalis žaidėjų startinio mokesčio lėšų atiteko Nacionalinio vėžio instituto veiklai, kuria siekiama pagerinti onkologinių pacientų diagnostikos, gydymo bei profilaktikos efektyvumą. Institutui aukojo ir kiti renginio svečiai.

Rožinio kaspino turnyras sutraukė moteris iš įvairių Lietuvos miestų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio bei Marijampolės. Tenisininkės varžėsi keturiose skirtingo pajėgumo grupėse: Light, Challenge, Power ir Hard.

Aikštelėje vyravo išties nekasdienė atmosfera, nes šįkart teniso žaidėjos susirinko vedinos ne tik sportinio entuziazmo, bet ir norėdamos atkreipti dėmesį į jautrią krūties vėžio temą, palietusią daugybės moterų gyvenimus. Teniso kortuose mirgėjusi rožinė spalva – tai renginio aprangos kodas, kviečiantis prisiminti rožinį kaspiną – moteriškumo, vilties ir sveikatos simbolį.

Svarbiausia – prevencija

Labdaringo turnyro sumanymą palaikė generalinė rėmėja – genetinių tyrimų bendrovė „Placenta“, kurios vadovas Ainis Zoruba organizatoriams dėkojo už prasmingą iniciatyvą, prisidedančią prie moterų švietimo. Pasak jo, medicinos laimėjimai padeda siekti aiškumo, o profilaktiniai tyrimai – tai geriausia ligų prevencija, kuri suteikia ramybę ir leidžia mėgautis gyvenimu, mylimomis veiklomis, ir žinoma, tenisu.

iMATCH įkūrėja R. Žalėnienė taip pat pritaria, jog visuomenės informavimas bei solidarumas yra stiprioji tokių akcijų pusė: „Būtina nepamiršti savęs, reguliariai tikrintis net ir neturint nusiskundimų. Laiku kreipiantis į specialistus, liga sėkmingai gydoma. Svarbu, kad profilaktikos svarbą suprastų kuo daugiau moterų, todėl tikimės, kad šią žinią skleidžiantis Rožinio kaspino turnyras įsitvirtins ir taps tradicija“.

Kvietimas į nuotolines paskaitas

Rožinio kaspino teniso turnyras kartu rėmėja – bendrove „Sveikatos sprendimai“ – vykdo ir papildomą edukacinę veiklą. „Sveikatos sprendimai“ įsteigė skatinamąjį prizą visoms dalyvėms ir lapkričio 3 bei 9 dienomis kviečia klausytis onkologijos specialisčių vedamų paskaitų, kurios bus naudingos tiek susirgusioms krūties ligomis, tiek sveikoms jaunoms bei vyresnėms moterims.

Lektorės papasakos apie tai, kaip prižiūrėti kūną bei atlikti savityrą, kokių prevencijos priemonių reikėtų imtis ir kur ieškoti pagalbos, jei liga visgi neaplenkė.

Abi paskaitos vyks platformoje „Zoom“. Registracija vykdoma el. paštu uzsakymai@sveikatossprendimai.lt iki lapkričio 2 d. 20 val.

Temos ir datos:

„Gimdos kaklelio vėžio prevencijos galimybės: ką vertėtų žinoti kiekvienai moteriai“

Data ir laikas: lapkričio 3 d. 19 val.

Lektorė – Prof. Daiva Vaitkienė, Onkologijos akušerių ginekologų draugijos prezidentė, Europos onkonginekologų draugijos (ESGO) valdybos narė

„Sveikos moters krūtų priežiūra. Onkologo požiūris į alternatyvias pagalbos priemones sergant krūties vėžiu“

Data ir laikas: lapkričio 9 d. 19 val.

Lektorė – Edita Juodžbalienė, gydytoja onkologė chemoterapeutė

Turnyro nugalėtojos

Light grupė: Sandra Birienė (Panevėžys) / Lidija Medelienė (Panevėžys)

Challenge grupė: Vaida Laurinaitienė (Panevėžys) / Agnė Gedrimienė (Vilnius)

Power grupė: Edita Jogelienė (Vilnius) / Rolanda Balčiauskienė (Vilnius)

Hard grupė: Rita Mockienė (Vilnius) / Marija Šiaučiūnaitė ( Vilnius)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.