EUROLYGA 2023

Metų vagystė? Iš U. Bolto sąskaitos dingo beveik 13 mln. JAV dolerių

Aštuonių olimpinių žaidynių aukso medalių laimėtojo Usaino Bolto advokatai teigia, kad iš jo sąskaitos Jamaikos investicinėje įmonėje dingo daugiau nei 12,8 mln. JAV dolerių.

 U. Boltas<br> AP/Scanpix nuotr.
 U. Boltas<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2023, 12:29 PM

Jamaikos teisėsauga gavo skundus dėl įtariamo sukčiavimo sausio 11 d. turto valdymo įmonėje „Stocks & Securities Ltd“ (SSL), paveikusias U.Boltui ir kitiems priklausančias sąskaitas, CNN portalui teigė Jamaikos finansinių tyrimų skyriaus vyriausiasis techninis direktorius Selvinas Hay'us.

U.Bolto advokato Lintono Gordono laiške SSL, kuris buvo pasidalintas su CNN, buvo teigiama, kad buvęs sprinteris siekia atgauti 12,8 mln. JAV dolerių.

Anot L.Gordono, 2017 metais iš lengvosios atletikos pasitraukęs U.Boltas neatliko pinigų išėmimų ar pervedimų iš sąskaitos ir svarstytų galimybę imtis teisinių veiksmų, jei lėšos nebus susigrąžintos.

U.Bolto agentas Ricky Simmsas patvirtino CNN, kad vyksta tyrimas dėl įtariamos nesąžiningos veiklos SSL įmonėje, tačiau pridūrė negalintis patvirtinti, kiek pinigų dingo buvusio bėgiko sąskaitoje.

Antradienį Jamaikos finansinių paslaugų komisija (FSC) pranešė, kad perėmė laikiną SSL valdymą.

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje FSC vykdomasis direktorius Evertonas McFarlane'as žurnalistams sakė, kad sukčiavimą tariamai įvykdė SSL ryšių su klientais vadovas.

„FSC žiniomis, tokio lygio sukčiavimo atvejų dar niekada nebuvo“, – sakė E.McFarlane’as.

Anot „Reuters“, SSL sausio 12 d. paskelbė pranešimą, kuriame teigiama, kad sužinojo apie buvusio darbuotojo nesąžiningą veiklą ir perdavė šį klausimą teisėsaugai. U.Bolto advokatas L.Gordonas paskelbė, jog buvusio sportininko sąskaitoje liko vos 12 tūkst. JAV dolerių.

Sprinteris U.Boltas laimėjo aukso medalius 2008 m. Pekino, 2012 m. Londono ir 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Iš viso jamaikietis turi 8 olimpinius ir 11 pasaulio čempionato aukso medalių.

Jam vis dar priklauso 100 ir 200 metrų pasaulio rekordai – 9,58 sek. ir 19,19 sek., abu pasiekti 2009 m. pasaulio čempionate Berlyne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.