EUROLYGA 2023

Rusai keičia plokštelę: prašo nubausti K. Valijevą

Rusijos antidopingo agentūra (RUSADA) pakeitė savo požiūrį Kamilos Valijevos byloje ir paprašė Sporto arbitražo teismo (CAS) nubausti dailiojo čiuožimo sportininkę bei panaikinti pačios RUSADA drausminio teismo sprendimą.

 K.Valijeva<br> AFP/Scanpix nuotr.
 K.Valijeva<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2023, 6:57 PM, atnaujinta Feb 24, 2023, 7:07 PM

Sporto aukščiausiasis teismas penktadienį paskelbė, kad RUSADA pateikė apeliacinį skundą, siekdama, kad K.Valijeva būtų nubausta po to, kai Rusijos antidopingo tarnybos drausminis teismas pripažino paauglę nekalta dėl jokio dopingo pažeidimo.

2021 m. gruodžio mėn. Rusijos nacionaliniame čempionate K.Valijevai buvo užfiksuotas teigiamas testas dėl uždraustos medžiagos trimetazidino, tačiau rezultatas buvo paskelbtas tik 2022 m. vasario 8 d., kitą dieną po to, kai ji padėjo savo komandai iškovoti aukso medalį Pekino olimpinėse žaidynėse.

Sausio mėnesį paskelbtas RUSADA tyrimas pripažino, kad K.Valijeva neišlaikė dopingo testo, tačiau nusprendė, kad paauglė nėra kalta dėl dopingo pažeidimo.

„RUSADA siekia, kad CAS priimtų sprendimą panaikinti ginčijamą sprendimą ir pripažinti, kad sportininkė padarė antidopingo taisyklių pažeidimą pagal RUSADA antidopingo taisykles ir jai būtų taikomos „atitinkamos pasekmės“...“, – sakoma CAS pranešime. pareiškimas.

RUSADA pridūrė, kad pasekmės „gali apsiriboti papeikimu“. Nepaisant teigiamo testo, CAS leido K.Valijevai toliau varžytis Pekino žaidynėse moterų vienetų varžybose, laikydamasi ankstesnio RUSADA sprendimo panaikinti čiuožėjai draudimą.

Per Pekino žaidynes Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) nusprendė, kad komandinio dailiojo čiuožimo rungties medaliai nebus įteikti, kol nebus išspręsta K.Valijevos byla.

Tuo tarpu WADA tikisi, kad čiuožėjai bus skirta 4 metų diskvalifikacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.