EUROLYGA 2023

Druskininkuose paaiškėjo Lietuvos suaugusiųjų fechtavimosi trečiojo etapo nugalėtojai

Kovo 25–26 d. Beveik 100 fechtuotojų kovėsi trečiajame ir paskutiniame šio sezono Lietuvos suaugusiųjų etape Druskininkuose.

Leonardas Kalininas.<br>M.Kikaitės nuotr.
Leonardas Kalininas.<br>M.Kikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2023, 9:18 AM

Moterų grupėje nugalėtoja tapo Lurdė Grabovskytė. Visas kovas pogrupyje laimėjusi sportininkė atkrintamąsias pradėjo iš 5 reitingo vietos. Iki pusfinalių nesunkiai nukeliavusi L. Grabovskytė, kovoje dėl finalo pasibaigus pagrindiniam laikui, per papildomą kovai skirtą minutę įdūrė lemtingą dūrį ir 15:14 įveikė varžybų 1-ą reitingą turėjusią V. Ažukaitę.

Finale nesunkiai 15:7 įveikė priešininkę ir džiaugėsi aukso medaliu. Antrąją vietą ir sidabro medalį laimėjo Elžbieta Adomaitytė, pogrupyje nepralaimėjusi nei vienos kovos ir atkrintamąsias pradėjusi iš 3-iosios vietos. Bronzos medalius laimėjo iki pusfinalių be pralaimėjimų kovojusios Viktė Ažukaitė ir Paulina Bajorūnaitė-Stauskė. Iš viso varžybose dalyvavo 38 fechtuotojos.

Vyrų grupėje staigmeną pateikė Leonardas Kalininas.

Pogrupyje laimėjęs 3 kovas iš 5, atkrintamosiose startavo tik iš 15 reitingo pozicijos. Dvikovose iki 15 dūrių fechtuotojas neturėjo sau lygių. Nesunkiai nukeliavęs iki finalo, jame 15:10 nugalėjo 1-ąjį varžybų reitingą turėjusį latvį P. Švecovs ir pasipuošė aukso medaliu.

Sidabro medalį laimėjo be pralaimėjimų iki finalo kovojęs Pavels Švecovs. Bronzos medalius laimėjo be pralaimėjimų iki pusfinalių kovojęs Tomas Makarovas ir vokietis Dominik Olejarz. Iš viso varžybose kovėsi 48 sportininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?