EUROLYGA 2023

Europos čempionate Lietuvos olimpinės klasės burlentininkai į medalių dalybas neįsitraukė

Kraštutinėmis sąlygomis Europos IQFOIL čempionate kone savaitę tarp 114 konkurentų varžęsi Lietuvos atstovai – Rytis Jasiūnas ir Juozas Bernotas – šįkart Medalių lenktynėse, kur susirungia dešmt aukščiausias pozicijas užėmusių atletų, nekovos, tačiau džiaugiasi augančiu meistriškumu ir galimybių ribomis kovoti ir dėl aukščiausių pozicijų.

 Juozas Bernotas<br>S iQfoil Greece nuotr. 
 Juozas Bernotas<br>S iQfoil Greece nuotr. 
 Juozas Bernotas<br>S iQfoil Greece nuotr. 
 Juozas Bernotas<br>S iQfoil Greece nuotr. 
 Juozas Bernotas<br>S iQfoil Greece nuotr. 
 Juozas Bernotas<br>S iQfoil Greece nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-05-14 13:33

„Tikrai galiu pasidžiaugti tuo, kad laimėjau dvejas lenktynes – vienerias lenktynes slalomo rungtyje ir vienerias priešvėjines-pavėjines lenktynes.

Tai reiškia, kad tobulėju, mano galimybių ribos užimti aukščiausias vietas auga. Tiek greitis, tiek taktiniai sprendimai man jau leidžia laimėti prieš pačius geriausius burlentininkus pasaulyje, tereikia daryti mažiau klaidų.

Tas motyvuoja kovoti ir treniruotis“, – po finišo džiaugėsi Rytis Jasiūnas, kuris šiame čempionate tarp 114 dalyvių užėmė 33 poziciją.

Pasak buriuotojo, čempionatas buvo ypatingai sunkus dėl kraštutinių oro sąlygų.

„Pirmąsias kelias lenktynės vyko prie labai stipraus vėjo, tuomet turėjome labai lengvo vėjo slalomo rungties lenktynes, o paskutiniąją dieną – lengvo vėjo priešvėjines-pavėjines lenktynes.

Tai – kraštutinės sąlygos ir jos tikrai nėra mano mėgstamiausios, geriausiai plaukiu prie vidutinių sąlygų, deja, tokių šią savaitę neturėjome“, – apie būtinybę sparčiai prisitaikyti ir adaptuotis prie besikeičiančių sąlygų dalinosi buriuotojas.

43 vietą bendroje įskaitoje užėmęs olimpietis Juozas Bernotas taip pat pripažino, kad nors rezultatas dar nėra tas, apie kurį svajotų, tačiau tobulėjimas ir augimas tikrai jaučiasi, ypatingai rezultatų stabilume, kuris siekiant aukščiausių rezultatų labai svarbus.

Tiesa, šįkart kovojant dėl aukštesnės pozicijos, pasak atleto, šiek tiek pritrūko Fortūnos pagalbos.

„Pirmą dieną po kvalifikiacinių lenktynių, patekus į auksinį laivyną, vienose lenktynėse buvo gal 80 procentų per anksti startavusių sportininkų, kurie turėjo gauti tų lenktynių diskvalifikaciją.

Deja, teisėjai pastebėjo bei užrašė tik 9, tarp kurių ir mane. Kitose lenktynėse jau link finišo plaukiau 16 pozicijoje, tačiau paskutinėje tiesiojoje šiek tiek persistengiau bandydamas aplenkti likusius konkurentus ir, nesuvaldęs inventoriaus, „išskridau į orą“ lekiant kone 50 km/h greičiu.

Per tas keliolika sekundžių, kol grįžau į distanciją, praradau turėtą poziciją“, – apie itin konkurencingą ir klaidų neatleidžiančią čempionato aplinką dalinosi J. Bernotas.

Graikijoje, Patrų mieste, vykęs olimpinės IQFOIL burlenčių klasės Europos čempionatas vyko gegužės 9–14 dienomis.

Šiandien paskutiniąją dieną į distanciją plauks jau tik dešimt aukščiausias vietas bendrojoje įskaitoje iki šiol užėmusių sportininkų, kurie ir varžysis dėl podiumo Medalių lenktynėse. Iš viso čempionate vyrų grupėje startavo 114 dalyvių iš viso pasaulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.