EUROLYGA 2023

Bėgikai ir vėl šturmuos „Europos“ dangoraižį

Gegužės 20 dieną, šeštadienį, bėgimo sporto aistruoliai, mėgėjai ir profesionalai varžysis legendiniame bėgime į „Europos“ dangoraižį. Renginio metu paaiškės greičiausiai laiptais į 31-ą pastato aukštą užbėgę dalyviai.

Vyks tradicinis bėgimas į „Europos“ dangoraižį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vyks tradicinis bėgimas į „Europos“ dangoraižį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-17 10:29, atnaujinta 2023-05-17 11:45

Bėgti į aukščiausią Baltijos šalyse dangoraižį jau užsiregistravo apie 400 dalyvių. Vienintelis keliamas reikalavimas jiems – trasą įveikti ne lėčiau nei per 10 minučių. Ankstesnių metų rezultatai rodo, kad norintys pretenduoti į prizinius rezultatus, pastato viršų turėtų pasiekti per 3–4 minutes.

Per renginį „Europos“ aikštėje bus įrengta pramogų ir poilsio zona. Joje bėgimo dalyvių ir žiūrovų lauks nuotaikinga muzika, laisvalaikio erdvė, renginio partnerių ir draugų pramogos. Vaikų zonoje su mažaisiais renginio dalyviais pramogaus profesionalūs animatoriai. Taip pat aikštėje bus įrengti lauko ekranai, kuriuose bus galima stebėti bėgikų rezultatus.

Bėgimo į 148 m aukščio „Europos“ dangoraižį rekordai pasiekti dar 2007 metais. Moterų rekordas priklauso olimpinei prizininkei penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei – 3 min. 28,6 sek. Vyrų rekordas Vitalijui Gorlukovičiui – 2 min. 55,6 sek.

Pernai vyrų grupėje triumfavo triatlonininkas Jaunius Strazdas, finišavęs per 3 min. 09 sek. Moterų grupėje greičiausia buvo lengvaatletė Monika Elenska, trasą įveikusi per 4 min. 02 sek.

Užsiregistruoti į legendinį bėgimą, suteikiantį galimybę išbandyti jėgas, parungtyniauti ir pabendrauti su bendraminčiais, galima iki gegužės 18 d.

Renginys prasidės šeštadienį 10 val. Moterų superfinalas numatomas 13.45 val., vyrų – 14 val. Apdovanojimų ceremonija įvyks 14.30 val., greičiausi bėgikai bus apdovanojami piniginiais prizais.

Aštuntą kartą vyksiantį bėgimą organizuoja nekilnojamo turto plėtros kompanija „Hanner“ ir „Lietuvos bėgimo taurės“ komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.