EUROLYGA 2023

Specialisto patarimai bėgsiantiems į „Europos“ dangoraižį: „Per kančias – į žvaigždes“

Jau ateinantį šeštadienį, gegužės 20 dieną, Vilniuje bus surengtas Lietuvos bėgimo taurės VIII etapas. Tai bus unikaliausias etapas – legendinis bėgimas į dangoraižį „Europa“.

 Vyks tradicinis bėgimas į dangoraižį.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Vyks tradicinis bėgimas į dangoraižį.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Vyks tradicinis bėgimas į dangoraižį.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Vyks tradicinis bėgimas į dangoraižį.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Vyks tradicinis bėgimas į dangoraižį.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Vyks tradicinis bėgimas į dangoraižį.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 17, 2023, 2:29 PM

Ne tik bėgikų, bet ir įvairių sporto šakų atstovų bei mėgėjų itin mėgstamas renginys vėl pritrauks šimtus dalyvių ir padovanos jiems neįprastą iššūkį.

Bėgikams teks užbėgti į 31-ą 148 m aukščio dangoraižio aukštą.

Šio bėgimo moterų rekordas nuo 2007 metų priklauso olimpinei prizininkei penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei – 3 min. 28,6 sek. Vyrų rekordas taip pat buvo pasiektas 2007 metais. Jis priklauso Vitalijui Gorlukovičiui (2 min. 55,6 sek.).

Pernai vyrų grupėje triumfavo triatlonininkas Jaunius Strazdas, finišavęs per 3 min. 09 sek. Moterų grupėje greičiausia buvo lengvaatletė Monika Elenska, trasą įveikusi per 4 min. 02 sek.

J. Strazdas teigė, kad tokiame bėgime sunkiausia yra pati pabaiga ir pasidalino patarimais su mažiau patirties turinčiais dalyviais ar pirmą kartą savo jėgas norintiems išbandyti žmonėmis.

„Kad pabaiga nebūtų itin sudėtinga, svarbiausia yra nepradėti per greitai. Reikėtų pasistengti išsidėstyti jėgas kuo tolygiau. Naujokams patarčiau pradžioje šiek tiek „pasitaupyti“, kad pabaigoje galėtumėte išlaikyti savo tempą“, – sakė J. Strazdas.

Pasak jo, prasidėjus sunkumams, tikrai nereikia daryti pauzių.

„Geriausia yra bėgti kas antrą laiptą. Jeigu pasidaro sunku, tada geriau tiesiog pradėti lipti, o ne bėgti. Bet sustoti tikrai nereikia“, – patarimus dalino sportininkas ir treneris.

Bet kokia judėjimo forma žmogui yra naudinga. Bėgimas į dangoraižį tikrai yra kitoks nei bėgant plentu ar mišku. Čia kojos ir ištvermė gaus tikrai didelį krūvį. J. Strazdas sako, kad pats maloniausias prizas įveikus trasą – vaizdas iš dangoraižio terasos.

„Motyvacija turėtų būti ne tik medalis, kurį gaus visi finišavusieji, bet ir nuostabus Vilniaus vaizdas, kuriuo galima pasigrožėti iš aukštai. Tai – didžiausia nauda tiek kūnui, tiek sielai. Kaip sakoma – „per kančias į žvaigždes“. Truputį pasikankini ant laiptų ir gauni geriausią jausmą finišavus su vaizdu į miestą“, – pridūrė J. Strazdas.

Per renginį „Europos“ aikštėje bus įrenkta renginio zona, kurioje netrūks pramogų, o taip pat ekranuose bus galima stebėti bėgikų rezultatus.

Renginys prasidės šeštadienį 10 val. pavieniais dalyvių startais kas 30 sek. Moterų superfinalas numatomas 13:45 val., vyrų – 14 val. Apdovanojimų ceremonija įvyks 14:30 val.

Bus apdovanoti ne tik absoliutūs nugalėtojai, bet ir skirtingų amžiaus grupių prizininkai bei komandinės įskaitos nugalėtojai.

Aštuntą kartą vyksiantį bėgimą organizuoja nekilnojamo turto plėtros kompanija „Hanner“ ir „Lietuvos bėgimo taurės“ komanda.

Tuo tarpu sekmadienį bus galima grįžti prie įprasto bėgimo – Marijampolėje bus surengtas LBT IX etapas „Bėgame už Marijampolę“, kuriame vyks 5, 10 km ir pusmaratonio bėgimai, taip pat 400 m vaikų bėgimas bei šiaurietiško ėjimo žygis. Šis bėgimas skirtas Marijampolės lengvosios atletikos 100 metų jubiliejui pažymėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.