EUROLYGA 2023

Klaipėdoje – 16-asis Vilties bėgimas: bus pagerbti ir Ukrainos kariai

Gegužės 21 d. Klaipėdos mieste vyks 16-asis kasmetinis Vilties bėgimo renginys – solidarumo dovana klaipėdiečiams ir visai Lietuvai.

 Vilties bėgimas Klaipėdoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Vilties bėgimas Klaipėdoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Vilties bėgimas Klaipėdoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Vilties bėgimas Klaipėdoje.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 20, 2023, 12:07 PM, atnaujinta May 20, 2023, 12:10 PM

Pagrindinis renginio tikslas solidarizuotis su sergančiais onkologinėmis ligomis ir jų artimaisiais.

Šie metai ypatingi, nes Vilties bėgimo metu bus pagerbti Ukrainos kariai, dalyvaujant Ukrainos kariui Oleksandui Tereščenkai.

Bėgime dalyvaus Portugalų kariuomenės rotacinių pajėgų kariai, o bėgikams apdovanojimus teiks L Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, gros Karinių jūrų pajėgų orkestras.

Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus įteiks padėkas didžiausioms įstaigoms ir bendruomenėms, kurios sutelkia šimtais savo narių dalyvauti kasmetiniame bėgime. Klaipėdos miesto meras įsteigė Mero taurę 1 vietai estafetinio bėgimo, skirto Klaipėdos krašto prijungimo šimtmečiui.

Vilties bėgimas – pirmasis Lietuvoje solidarumo bėgimas ir vienas didžiausių renginių Vakarų Lietuvoje, kuriame dalyvauja apie 10 tūkst. žmonių ir apie 250 savanorių.

Renginį organizuoja Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolynas, Klaipėdos miesto savivaldybė ir VšĮ Šv. Pranciškaus vilties miestas, kurio misija – padėti sumažinti žmonių, patenkančių į pažeidžiamas socialines grupes, t. y. onkologinių ligonių ir jų artimųjų, vyresnio amžiaus žmonių, neįgaliųjų, vaikų, įskaitant elgesio sutrikimus turinčius vaikus ir kitų socialinę atskirtį, sugrąžinti juos į aktyvų gyvenimą, paskatinti Lietuvos socialinę ir ekonominę plėtrą įtraukiant visuomenę į bendras veiklas skatinant solidarumą ir savanorystę.

„Jūsų vienybė susirenkant ir įveikiant įvairių nuotolių distancijas rodo užsispyrimą nugalėti gyvenimo iššūkius bei silpnybes. Kiekviena trasa – tai mūsų gyvenimo kelionės atspindys, kurioje reikia jėgos, drąsos bei vilties pasiekti tikslą. Tebus šis bėgimas Klaipėdos miesto gatvėmis kvietimas visiems kitiems vis gausiau dalyvauti šiame bėgime, sėjančiame viltė ir brolystę šiandien ir ateityje. Šventojo Tėvo, kuriam atstovauju Lietuvoje, vardu visiems dalyviams, jų artimiesiems, o ypač sergantiems ir negaluojantiems mielai suteikiu Apšstalinį Palaiminimą“, – sakoma Apaštalinio Nuncijaus Petaro Rajičiaus sveikinime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.