EUROLYGA 2023

Olimpietis Juozas Bernotas Lietuvai jau iškovojo Pasaulio taurės etapo medalį

Pasaulio taurės etape, Kylio regatos savaitėje startuojantis olimpietis buriuotojas Juozas Bernotas, olimpinėje IQFOIL burlenčių klasėje užėmė pirmąją vietą kvalifikacinių lenktynių serijoje ir užtikrintai keliauja į Medalių lenktynių seriją, kur su dar dviem šiandien paaiškėsiančiais konkurentais susirungs jau tik finale dėl vieno iš trijų pasaulio taurės etapo medalių.

Olimpietis Juozas Bernotas Lietuvai jau iškovojo pasaulio taurės etapo medalį.
Olimpietis Juozas Bernotas Lietuvai jau iškovojo pasaulio taurės etapo medalį.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2023, 9:28 AM

Jau nuo birželio 17 dienos vykstančios pasaulio taurės varžybos, kur startuoja 20 IQFOIL sportininkų, pirmosiomis dienomis dėl vėjo stokos laikė burlentininkus ant kranto ir tik užvakar leido susirinkusiems atletams susirungti ant vandens.

Po pirmų trijų slalomo rungties lenktynių J. Bernotas užėmė antrąją vietą bendroje įskaitoje, tačiau vakar, paskutinę kvalifikacinių lenktynių dieną, jam pavyko išsiveržti į priekį ir laimėti kvalifikacinių lenktynių seriją.

IQFOIL klasėje pirmoji vieta kvalifikacinių lenktynių serijoje reiškia, kad jos laimėtojas keliauja tiesiai į finalą, o kiti devyni geriausiai kvalifikacinėse lenktynėse pasirodę sportininkai dar turės susirungti ketvirtfinalio ir pusfinalio lenktynėse, po kurių paaiškės, kas iš jų kovos su kvalifikacinių lenktynių nugalėtoju dėl visų varžybų medalių.

Kitaip tariant, Lietuvos atstovas jau neabejotinai Lietuvai iškovojo pasaulio taurės medalį, nes nusileisti žemiau trečios vietos – nebegali. Didysis klausimas – kurį iš medalių šiandien J. Bernotui pavyks iškovoti lemiamų finalinių lenktynių metu.

Su kuriais konkrečiai sportininkais jam teks susirungti paaiškės taip pat šiandien, ketvirtfinalio ir pusfinalio metu. Juose rungsis kiti 9 geriausiai kvalifikacinių lenktynių serijoje pasirodę sportininkai.

Šis pasaulio taurės etapas vyksta Kylyje, Kylio savaitės regatos metu. Iš viso jame IQFOIL klasėje startuoja 20 sportininkų. Varžybos vyksta birželio 17–21 dienomis. Pilnus rezultatus galima sekti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.