EUROLYGA 2023

Po gėdingo pašalinimo iš varžybų O. Charlan sulaukė asmeninio kvietimo į olimpines žaidynes

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) penktadienį pakvietė ukrainietę Olhą Charlan dalyvauti kitų metų olimpinėse žaidynėse Paryžiuje po to, kai fechtuotoja buvo diskvalifikuota už tai, kad turnyro metu atsisakė paspausti ranką varžovei rusei.

 O. Charlan<br> AP/Scanpix nuotr.
 O. Charlan<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-28 23:33, atnaujinta 2023-07-28 23:36

IOC prezidento Thomo Bacho pasirašytame laiške sakoma, kad jai bus suteikta papildoma kvotos vieta olimpinėse žaidynėse, jei ji nepateks į kvalifikaciją.

„Būkite tikri, kad šiais nepaprastai sunkiais laikais IOC ir toliau solidarizuosis su Ukrainos sportininkais bei Ukrainos olimpine bendruomene“, – buvo rašoma laiške.

O.Charlan, keturis kartus olimpinių žaidynių medalininkė ir pasaulio čempionė, ketvirtadienį Milane vykusiame pasaulio čempionate laimėjo kovą 15:7 ir atsisakė paspausti ranką rusei Annai Smirnovai, kuri varžėsi po neturalia vėliava.

Fechtavimosi taisyklėse priešininko rankos paspaudimas yra privalomas, o to nepadarius gaunama „juodoji korta“.

Ukrainos jaunimo ir sporto ministras Vadymas Huttsaitas pasveikino IOC sprendimą socialiniame tinkle „Facebook“.

„Nepaisant visos neapykantos, kurią aš ir mano komanda išgyvenome per pastarąsias 24 valandas, atkakliai dirbę Ukrainos sportininkų labui ir dabar turime pirmąjį rezultatą“, – sakė jis.

Ukrainos fechtavimosi federacija (NFFU) taip pat palaikė O.Charlan.

Kitų sporto šakų Ukrainos sportininkai, įskaitant tenisininkes Elina Svitolina ir Marta Kostjuk, taip pat atsisako paspausti ranką Rusijos ir Baltarusijos varžovams po Rusijos invazijos į Ukrainą.

IOC anksčiau penktadienį pareiškė, kad tarptautinės federacijos turėtų jautriai spręsti situacijas, kuriose dalyvauja Ukrainos ir neutralūs sportininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.