EUROLYGA 2023

Po finalinio fechtavimo pasaulio čempionate – ryžtingai nusiteikę jaunieji penkiakovininkai

„Nemeluosiu, norėjosi pasirodyti geriau. Džiaugiuosi, kad pavyko pabaigoje save ištraukti iš duobės, tačiau iki norimo rezultato šiandien pritrūko sėkmės ir taiklumo“, – po pasaulio jaunimo šiuolaikinės penkiakovės čempionato finalinio fechtavimo sakė Elzbieta Adomaitytė.

Po finalinio fechtavimo pasaulio čempionate – ryžtingai nusiteikę jaunieji penkiakovininkai<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Po finalinio fechtavimo pasaulio čempionate – ryžtingai nusiteikę jaunieji penkiakovininkai<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2023, 9:41 PM

Penktadienį Druskininkuose prasidėjo pirmenybių finalai – tiek vaikinai, tiek merginos rinko taškus fechtavimo rungtyje.

E. Adomaitytė surinko 225 taškus ir dabar užima šeštą vietą, Tėja Pakinkytė ir Anastasija Kančytė turi po 195 taškus ir užima 29–30 pozicijas, Anastasija Chafizova – 34-a (170 taškų).

„Fechtuotis ėjau pasitikėdama savimi, žinojau, kad galiu gerai pasirodyti... Bet tasai pasitikėjimas gal ir pakišo koją. Kad ir kaip keistai tai beskambėtų, – po fechtavimo kalbėjo E. Adomaitytė. – Į kovas ėjau per drąsiai, per greitai puoliau priešininkes, neišlaukdavau tinkamo momento dūriui. Tai – mano klaida. Su tokiomis priešininkėmis reikia daugiau kantrybės“.

Geriausiai fechtavimo rungtyje pasirodė korėjietė Yeeun Kim (270 taškų), antrą vietą užima britė Gina Speakman (250 taškų), trečia – egiptietė Malak Ismail (245 taškai).

„Esu pasirengusi kovoti toliau, rytoj viskas išaiškės“, – ryžtingai sakė E. Adomaitytė.

Tarp Lietuvos vaikinų geriausiai fechtavime pasirodė Paulius Vagnorius, surinkęs 225 taškus ir užimantis aštuntą vietą. Nojus Chmieliauskas, Lukas Gaudiešius ir Jonas Kalaminskas surinko po 215 taškus (14–16 vietos).

„Mano manymu, viskas yra gerai, – nusišypsojo P. Vagnorius. – Kovodamas stengiausi negalvoti apie rezultatą, dirbau iki galo ir bandžiau išlaikyti stabilią emocinę būklę. Vienu metu neutralią nuotaiką buvau pametęs, tuomet pradėjo nesisekti, bet negalvojau apie klaidas per daug, judėjau į priekį“.

Prabilęs apie likusias finalo rungtis, P. Vagnorius nukirto trumpai: „Dirbsime maksimaliai“.

Pirmą vietą po fechtavimo užima britas Jamesas Hulme‘as (255 taškai), antras – Janas Tomanas iš Čekijos (240 taškų), trečias – ukrainietis Vladyslavas Chekanas (235 taškai).

Šeštadienį jaunieji penkiakovininkai finale varžysis fechtavimo papildomame rate, plaukimo, ekstremalaus kliūčių ruožo ir „Laser Run“ rungtyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.