EUROLYGA 2023

Studentas iš Kauno nusprendė netradiciniu būdu išreikšti palaikymą Ukrainai: „Nebuvo lengva“

12 raidžių, 12 simbolinių bėgimų ir viena aiški palaikymo žinutė – „Slava Ukraini“. Vasario pabaigoje 20-metis medicinos studentas iš Kauno Matas Imbrasas ryžosi neeiliniam iššūkiui – bėgimo pagalba išreikšti palaikymą karo alinamai Ukrainai.

M.Imbrasas (dešinėje).<br>Asmeninio archyvo nuotr. koliažas.
M.Imbrasas (dešinėje).<br>Asmeninio archyvo nuotr. koliažas.
M.Imbrasas (dešinėje).<br>Asmeninio archyvo nuotr. koliažas.
M.Imbrasas (dešinėje).<br>Asmeninio archyvo nuotr. koliažas.
M.Imbrasas 12 dienų iš eilės bėgo po 10 kilometrų atstumą.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
M.Imbrasas 12 dienų iš eilės bėgo po 10 kilometrų atstumą.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 6, 2024, 2:28 PM, atnaujinta Mar 6, 2024, 2:53 PM

„Nemažai dėmesio skiriu sportui, o laisvalaikiu labai mėgstu bėgioti. Studijuoju gana nelengvą mokslą, tai labai geras poilsis nuo jo yra pabėgiojant.

Vieną dieną bėgiodamas nusprendžiau padaryti kažką naudingo. Taip ir kilo idėja“, – portaliui lrytas.lt pasakojo M.Imbrasas.

Vasario 20-ąją jis pradėjo savo paties sugalvotą akciją pavadinimu „Slava Ukraini“. Jos metu studentas nusprendė kiekvieną dieną išbėgti po 10 km atstumą, o jį sudarantis maršrutas turėjo atspindėti po vieną šūkio „Slava Ukraini“ (Šlovė Ukrainai) raidę.

„Šūkį „Slava Ukraini“ sudaro dvylika raidžių, tad ir susiplanavau šį iššūkį įvykdyti per 12 dienų, kad kiekvienai dienai būtų skirta po vieną raidę“, – pridūrė megėjiškai sportuojantis studentas.

Su draugės pagalba Matas suplanavo 12 skirtingų maršrutų Kauno mieste ir griebėsi simbolinio iššūkio – kiekvieną dieną įveikė po 10 kilometrų atstumą.

„Didžiausias iššūkis buvo tai, kad reikėjo bėgti 12 dienų iš eilės, nebuvo jokių poilsio dienų, kiekvieną dieną bėgau po 10 kilometrų atstumą. Buvo įtemptas grafikas, tad nebuvo lengva“, – samprotavo mediciną studijuojantis kaunietis.

M.Imbrasas pridūrė, kad toks idėjinis iššūkis buvo pirmas jo gyvenime, o tam, kad jį įveiktų, jam prireikė apie 12 valandų.

Bėgiodamas po Kauną ir siųsdamas palaikymo žinutę Ukrainai Matas taip pat sulaukė ne tik savo artimųjų bei draugų, bet ir žinomų žmonių palaikymo.

„Prie akcijos prisijungė ir žymūs žmonės – Gabrielius Liaudanskas (Svaras), grupės „Golden Parazyth“ narys Giedrius Širka, elekroninės muzikos didžėjai“, – pasakojo Matas, pridurdamas, kad prie akcijos simboliškai prisidėjo apie 20 žmonių, kurie kartu su juo įveikdavo maršrutą. Tą jie darydavo ne tik bėgiodami, bet ir vaikščiodami ar plaukdami.

Matas teigia, kad artimiausias jo tikslas – artėjantis Kauno maratonas, bet studentas neslepia, kad ateityje žada neužmiršti ir idėjinių akcijų.

„Turiu idėjų kitiems metams, bet kol kas svajoju tyliai. Vis dėlto galvoje verda dar didesnis idėjinis projektas“, – samprotavo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.