EUROLYGA 2023

Vaidas Žlabys laimėjo Europos bekelės bėgimo taurės etapo varžybas Lenkijoje

Savaitgalį Lenkijos Pieniny nacionaliniame parke vykusiose PIENINY ultra trail bekelės ir kalnų bėgimo varžybose dalyvavo net 62 bėgikai iš Lietuvos.

Vaidas Žlabys.<br>K.Krawczyk nuotr.
Vaidas Žlabys.<br>K.Krawczyk nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2024, 9:40 AM

Dalyviai galėjo pasirinkti distancijas nuo 10 iki 96 km. Taip pat vyko „Vertical race“, kurio metu dalyviai turėjo įveikti vertikalaus kilometro suaukštėjimą į kalną, bei vaikų bekelės varžybėlės. Renginyje iš viso dalyvavo daugiau nei 3500 dalyvių. Pieniny ultra trail yra vienos iš Europos bekelės bėgimo taurės etapo varžybų.

Pieniny ultra trail 65 km. distanciją su 3.2 km. vertikalaus suaukštėjimo laimėjo gerai žinomas Lietuvos bekelės bėgikas Vaidas Žlabys, kuris distanciją įveikė per 6 val. ir 7 minutes. Po varžybų Vaidas džiaugėsi, kad nors ir paskutiniuose kilometruose, bet visgi pavyko išplėšti pergalę prieš lenkų sportininką Patryk Klag.

„Varžybos buvo nepaprastai įdomios ir tik pasirinkta strategija ir ilgametė bekelės bėgimo patirtis padėjo laimėti prieš tikrai stiprų varžovą. O labiausiai džiaugiuosi, kad net beveik su puse šimto Wild Souls trail bėgimo klubo bendruomenės narių susirinkome būtent čia! Smagu kad Lietuviams vis labiau patinka leisti laiką gamtoje ir auga žmonių susidomėjimas bekelės bėgimu!“ – sakė V. Žlabys.

Kitos Lietuvių užimtos aukštos vietos:

2 vieta amžiaus grupėje (44 km.) Algimantas Zaremba

2 vieta amžiaus grupėje (96 km.) Ramūnas Grumblinas

2 vieta amžiaus grupėje (34 km.) Marius Dijokas

Pieniny ultra trail 33 km. distancijoje taip pat vyko Lenkijos nacionalinės rinktinės atranka į Europos bekelės čempionatą, kuris šiemet gegužės 31 dieną vyks Annecy, Prancūzijoje. Šiose varžybose skirtingose distancijose dalyvavo jau mūsų šalyje atrinkti nacionalinės rinktinės atstovai, kurie po daugiau nei mėnesio atstovaus Lietuvą Europos bekelės bėgimo čempionate: Raimonda Vaičaitytė, Raymond Vorobjov, Monika Naskauskė, Darius Bajarūnas, Valdas Rubel ir Vaidas Žlabys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.