Iš A. Sorokino lūpų – mįslė ir žinia apie neeilinį renginį Vilniuje: „Ta mintis tikrai nepalieka“

Rugsėjį Vilniuje laukia neeilinė bėgimo šventė. Rugsėjo 8-ąją vilniečius ir miesto svečius eilinį kartą sveikins jau tradiciniu tapęs Vilniaus maratonas, o šį kartą, dieną prieš, bėgimo gerbėjų lauks dar vienas išskirtinis renginys.

A. Sorokinas.<br>T. Bauro nuotr.
A. Sorokinas.<br>T. Bauro nuotr.
A. Sorokinas.<br>T. Bauro nuotr.
A. Sorokinas.<br>T. Bauro nuotr.
A. Sorokinas.<br>T. Bauro nuotr.
A. Sorokinas.<br>T. Bauro nuotr.
A. Sorokinas.<br>T. Bauro nuotr.
A. Sorokinas.<br>T. Bauro nuotr.
A. Sorokinas.<br>T. Bauro nuotr.
A. Sorokinas.<br>T. Bauro nuotr.
A. Sorokinas.<br>T. Bauro nuotr.
A. Sorokinas.<br>T. Bauro nuotr.
A. Sorokinas.<br>T. Bauro nuotr.
A. Sorokinas.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 15, 2024, 4:47 PM

Rugsėjo 7-ąją geriausi ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio ultramaratonininkai varžysis Vingio parke rengiamose „The World's fastest run“ varžybose, kuriose kovos 50 bei 100 km distancijose.

„Pakvietėme viso pasaulio greičiausiųjų penketuką – visi atvažiuos čia, tai bus mini pasaulio čempionatas ir galbūt įvyks net 100 km rekordo nukarūnavimas. Tikrai nepasiduosiu, varžovams bus sunku mane nukarūnuoti“, – kalbėjo Lietuvos ultramaratonininkas Aleksandras Sorokinas, kuriam priklauso šios rungties pasaulio rekordas.

42-ejų bėgikas šių metų pradžioje patyrė stresinio kojos lūžio traumą, dėl jos jis negalėjo bėgti kelis mėnesius.

Vis dėlto pats A.Sorokinas neslepia ambicijų pats pagerinti sau priklausantį planetos rekordą.

„Ta mintis tikrai nepalieka, visko gali būti. Tikrai manau, kad šios varžybos bus greičiausios pasaulyje, žinau, kad sportininkai labai stipriai ruošiasi. Esu skaičiukų žmogus. Man patinka apvalūs skaičiai. Šešios (valandos) būtų gerai, žiūrėsime, ar tai įmanoma“, – pridūrė jis.

Primename, kad A.Sorokinui priklausantis 100 km pasaulio rekordas yra 6 val. 5 min. ir 35 sek.

Moterų varžybose identiškoje distancijoje sau priklausantį Lietuvos rekordą pagerinti sieks bėgikė Gitana Akmanavičiūtė.

Tris kartus per savo karjerą 100 km distanciją įveikusi atletė šį kartą distanciją tikisi įveikti greičiau nei per 7 val., 34 min. ir 5 sek. (Lietuvos rekordas).

„Manau, kad galiu dar geriau, – pabrėžė bėgikė. – Pernai nubraukiau nuo sau pačiai priklausiusio rekordo beveik 5 minutes, nors norėjau sumušti įveikti 7 val. ir 30 minučių ribą. Tuomet juokavau, kad pasilikau dar rezervo kitam kartui, dar vienam rekordui. Toks tikslas ir išlieka – 7 val. ir 30 minučių – ir maksimaliai gera savijauta nuo bėgimo pradžios iki pat pabaigos“.

Tiesa, G.Akmanavičiūtė pridūrė, kad Lietuvoje ultramaratoną propaguojančių merginų trūksta.

„Lietuvoje nelabai yra konkurencijos, norisi jos stipresnės, tikiuosi, kad užaugs ta konkurencija“, – samprotavo bėgikė.

Rekordo kritimo tikimasi ir 50 km vyrų varžybose. Į geriausią Lietuvos rezultatą 2 val., 53 min. ir 51 sek. taikosi Remigijus Kančys.

„Reikia perrašyti istoriją – iš A.Sorokino perimti rekordą, per daug jis jų turi (šypsosi), bandysime pagerinti 50 km Lietuvos rekordą“, – šyptelėjo jis.

Sportininkas samprotavo, kad bėgti savo gimtinėje jam yra didesnis malonumas nei jaučiamas spaudimas.

„Jaučiu šiek tiek spaudimą, bet viską vis tiek darau savo noru, gerai, kad varžybos vyks namuose, gali ateiti daugiau draugų, pažįstamų, šeimos narių“, – kalbėjo R.Kančys.

Trečiadienį Vilniuje apsilankė ir Tarptautinės ultramaratono asociacijos prezidentas Nadeemas Khanas.

„Didžiulė garbė apsilankyti Lietuvoje. Šią savaitę turėsime asociacijos renginį Madride, bet prieš tai nusprendžiau aplankyti Lietuvą. Viena iš to priežasčių yra A.Sorokinas. Jis yra vienas iš ultramaratono simbolių, tai jo gimtinė.

Vos tik sulaukęs galimybės apsilankyti čia, iškart ja pasinaudojau. Nuostabus miestas“, – kalbėjo prezidentas.

Jis vylėsi, kad A.Sorokinas rudenį pagerins sau priklausantį pasaulio rekordą.

„Tikiuosi, kad bus pagerintas rekordas. A.Sorokinas savo pasirodymais kelia ir ultramaratono populiarumą, ir lygį, ir konkurenciją“, – pasidžiaugė svečias.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.