EUROLYGA

Boksininkė iš Palangos: „Grįžau politikuoti – ėmiau boksuotis“

25 metų Vilija Gečaitė – vienintelė mergina iš Palangos, kurią treneris siunčia į bokso turnyrą Kėdainiuose. Balandžio 7 – 11 dienomis Kėdainiuose vyks Lietuvos vyrų ir moterų suaugusiųjų bokso čempionatas.

Į Palangą grįžusi jauna specialistė kuria turizmo projektą ir charakterį stiprina boksu<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į Palangą grįžusi jauna specialistė kuria turizmo projektą ir charakterį stiprina boksu<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2015, 5:42 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 12:56 PM

„Grįžau po studijų į Lietuvą politikuoti, bet einu boksuotis! Ir viena, ir kita turi nemažai bendra – reikia tikslumo ir greičio“, – sakė Vilija.

V.Gečaitė vos prieš kelis mėnesius grįžo namo po studijų Danijoje bei darbo Šveicarijoje ir baisiai nustebino palangiškius, jog kandituos į miesto tarybą. Jaunai merginai skeptikai pranašavo vos ne paskutinę vietą, bet savivaldybių rinkimuose iš 36 vienos partijos sąrašo vietos ji pakilo į 24 vietą.

Bokso treniruotes Vilija lankė ir Šveicarijoje. Bokso klube „Boxing Club Luzern“ boksuotis ją mokė treneris Masiimo De Filippo. Profesionalų varžybose dalyvauti ji nesirengė, bet norėjo lankyti boksą, kad grūdintų charakterį. Šveicarijoje tame pačiame klube treniravosi net kelios merginos. Jos visos buvo profesionalės.

Gydytoja liepė saugoti akis

„Klaipėdoje ėmiau lankyti bokso klubą „Čempionas“. Ten irgi treniruojasi kelios merginos, bet jų mažiau, nei Šveicarijoje. Boksas yra puikus būdas mokytis strategijos ir taktikos“, – linksmai dėstė Vilija.

2014-ųjų gruodį Viliją treniruoti ėmėsi treneris Eugenijus Vaitkus. Pastebėjęs merginos atkaklumą, treneris netrukus užsiminė, jog jai derėtų lankyti klubą ne savo malonumui, bet rengtis tikroms varžyboms.

V.Gečaitė nešioja akinius. Per sveikatos apžiūrą gydytoja perspėjo, jog boksas – rizikingas užsiėmimas, nes, sutrenkus veidą akių srityje, gali kilti komplikacijų.

„Ar nebaisu gauti smūgį į veidą arba krūtinę?“, – paklausiau Vilijos.

„Aišku, kad baisu. Esmė – išmokti saugotis. Smūgių žmonės patiria dažnai – ir realių, ir psichologinių. Boksas reikalauja tvirto psichologinio pasiruošimo, bet anksčiau neįsivaizdavau, jog tokio didelio ir esmingo. Kai ėmiau treniruotis kasdien, atsirado dar didesnė pagarba tiems, kurie kovoja“, – aiškino V.Gečaitė.

Apie būsimas varžybas su Vilija kalbėjomės, kai ji svėrė dviem kilogramais per daug, kad patektų į mažesnio svorio boksininkų kategoriją. Jai teko laikytis dietos ir kasdien iš Palangos rytais važinėti į treniruotes į Klaipėdą.

Kova ringe – baisus iššūkis

Tikrų varžybų ringe Vilija iki šiol išbandžiusi nėra. Tačiau ji nutarė priimti trenerio iššūkį ir važiuoti į Kėdainių bokso čempionatą.

„Nežmoniškai bijau. Treniruotėse kartais taip pavargstu, jog verkti noris. Labai baisu, kai susiduri su situacija, kuriai jautiesi nepasiruošęs. Sunkiausia palikti įprastą ir jau susiformavusią komforto zoną. Bet, grįžus iš Šveicarijos, tai dažnai tenka daryti.

Netrukus pristatysiu Palangos savivaldybei turizmo projektą, nes turizmas buvo mano studijų sritis. Žmonės kasdien patiria iššūkių ir sportas padeda juos įveikti. Boksas – ypač. Tai sportas, kuris reikalingas ambicingiems vyrams ir moterims, turintiems tikslų ir siekiantiems įveikti užduotį“, – atvirai pasakojo V.Gečaitė.

Mergina žadėjo visai nenusiminti, jeigu Kėdainiuose ją įveiktų varžovė.

„Pralaimėjimai būtini, kad suvoktum, ką dar turi išmokti“, – tvirtino atkakli palangiškė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.