EUROLYGA 2023

Geriausias Lietuvos krepšinio teisėjas: žiūri, bet nemato?

Geriausiu vadinamas Lietuvos krepšinio arbitras savo pavyzdžiu dar kartą įrodė, kodėl lietuviai pastaraisiais metais nekviečiami teisėjauti jokioms svarbiausioms tarptautinėms varžyboms.

Jurgis Laurinavičius prisidėjo prie naujo Guinnesso rekordų knygos verto pasiekimo.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Jurgis Laurinavičius prisidėjo prie naujo Guinnesso rekordų knygos verto pasiekimo.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2016, 6:38 PM, atnaujinta May 28, 2017, 12:14 AM

Per LKL lyderių dvikovą Kaune praėjusį sekmadienį tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ po vilniečių krepšiu stovėjęs Jurgis Laurinavičius prisidėjo prie naujo Guinnesso rekordų knygos verto pasiekimo.

Kaunietis, kuriam šiandien sukanka 40 metų, vos iš kelių metrų atstumo nepastebėjo stulbinančio trijų sekundžių taisyklių pažeidimo. „Žalgirio“ puolėjas Brockas Motumas „Lietuvos ryto“ baudos aikštelėje praleido trečdalį viso atakai skirto laiko – net 8 sekundes.

Rungtynių vaizdo įrašas neleis sumeluoti: B.Motumas į vilniečių baudos aikštelę įžengė kai „Žalgirio“ atakai buvo likę 11 sek. Nesulaukdamas perdavimo australas po keturių sekundžių iškėlė vieną koją už baudos aikštelės ribų, bet kita liko viduje – pagal taisykles tai reiškia, kad žaidėjas iš aikštelės neišėjo.

J.Laurinavičiaus ir B.Motumo rekordas galėjo būti dar įspūdingesnis, bet taisyklių pažeidimą dar po keturių sekundžių nutraukė Olivier Hanlano paleistas tritaškis. Nors australas ir toliau liko po krepšiu, tačiau metimo metu trijų sekundžių taisyklė nustoja galiojusi.

Kas tai: teisėjų neprofesionalumas ar šališkumas?

LKL teisėjai nuolat priima prieštaringų sprendimų – net ir daug mažiau įtemptuose mačuose. Todėl LKL klubai siekia, kad lemiamoms šio sezono kovoms į pagalbą kiekvienose rungtynėse būtų pasitelkta po vieną aukšto lygio arbitrą iš užsienio. Viliamasi, kad patyrę kolegos taip padės bent kiek kilstelėti smukusį Lietuvos arbitrų lygį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.