EUROLYGA 2023

Rusijoje kyla futbolo rasizmo skandalas: „Juodas, eik na..., beždžione“

Bananų mėtymas į aikštė po afroamerikiečių kojomis futbolo aikštėje, sirgalių agresija kitos odos spalvos žaidėjams – tai sirgalių ir futbolininkų kasdienybė Rusijoje. Tačiau po šeštadienio Rusijos pirmosios pirmosios lygos mačo, greičiausiai, rasizmo klausimas taps rimtu klausimu šaliai, kuri rengia 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą.

Secou Conde
Secou Conde
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2016, 8:43 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 1:18 AM

Gvinėjos futbolo rinktinės žaidėjas ir Permės „Amkar“ atstovas Secou Conde papasakojo, kad šeštadienio dvikovoje Tulos „Arsenal“ ekipos žaidėjas Dmitrijus Aidovas jo bendraklubį iš Nigerijos Fegorą Ogude išvadino visais įmanomais epitetais ir įžeidė rasistiniais pasisakymais.

„Aš pamačiau, kad Aidovas nori muštis su Ogude. Jis pasakė tikrai įžeidžiančius žodžius: „juodas, eik tu na...“. Ir po to dar pridėjo – „beždžionė“. Bet juk pasaulis kovoja su rasizmu futbole. Taip negalima elgtis. Jam pasakiau – aš žmogus ir tu žmogus, mano kraujas raudonas ir tavo raudonas“, – apie rasistinė pasisakymą klubo internetiniam puslapiui papasakojo Gvinėjos žaidėjas.

Tačiau bijodamas galimo rusų žaidėjų keršto S.Conde pabandė pateisinti tokius „Arsenal“ futbolininko pasisakymus.

Futbolas yra emocionalus žaidimas – gal emocijos labai užvaldė“, – kalbėjo sportininkas iš Afrikos.

Tačiau šiuo incidentu jau susidomėjo UEFA. Incidentą pažadėjo tirti ir Rusijos futbolo sąjunga ir jos vadovas Vitalijus Mutko.

Šeštadienį vykusiame mače „Amkar“ įveikė „Arsenal“ 1:0.  Permės ekipa pirmenybėse žengia šešta, o Tulos klubas – penkioliktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.