Asmeninė Charlize Theron drama – tarytum iš siaubo filmo

Holivudo aktorės Charlize Theron (41 m.) žavesys nepavaldus laikui. Ji – savimi pasitikinčios, išmintingos moters pavyzdys. Charlize puikiai žino savo vertę. Aktorei teko pereiti pragarą, kad atsidurtų ten, kur yra dabar, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Charlize Theron buvo įvertinta „Oskaru“ už vaidmenį filme „Monstras“.
Charlize Theron buvo įvertinta „Oskaru“ už vaidmenį filme „Monstras“.
Charlize Theron buvo įvertinta „Oskaru“ už vaidmenį filme „Monstras“.<br>„Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Charlize Theron buvo įvertinta „Oskaru“ už vaidmenį filme „Monstras“.<br>„Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Charlize Theron.
Charlize Theron.
2012-aisiais aktorė įsivaikino sūnų Jacksoną, o praėjusių metų liepą – dukrelę August.
2012-aisiais aktorė įsivaikino sūnų Jacksoną, o praėjusių metų liepą – dukrelę August.
Šeimos tragedija neišardė Charlize ir jos mamos Gerdos ryšio. Ir šiandien jos labai artimos.
Šeimos tragedija neišardė Charlize ir jos mamos Gerdos ryšio. Ir šiandien jos labai artimos.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Oct 31, 2016, 5:18 AM, atnaujinta May 9, 2017, 9:48 PM

Ankstyvoje Charlize karjeroje – vos keli pakilimai ir daugybė nuosmukių. Charlize karjera stabilizavosi tik 2003-iaisiais, kai ji pelnė „Oskarą“ ir Auksinį gaublį už vaidmenį filme „Monstras“ („Monster“). Nuo to laiko Charlize yra viena populiariausių Holivudo aktorių.

Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) gimusios aktorės biografija verta filmo scenarijaus. Paauglystėje Ch.Theron patyrė asmeninę tragediją, apie kurią prabilti išdrįso tik 2004-aisiais.

Nelaimė įvyko, kai Charlize buvo 15 metų. Mergina buvo ką tik grįžusi iš pensiono. Namie būdavo daug triukšmo, tėvų Charleso ir Gerdos Theronų santuoka buvo nelaiminga, bet jie nesiskyrė. Skyrybų PAR niekas nebūtų supratęs.

„Mano tėvas buvo didelis vyrukas: aukštas, plonomis kojomis, su dideliu pilvu. Neretai jis būdavo labai rimtas, bet mėgdavo ir iš širdies pasijuokti. Jis mėgavosi gyvenimu. Taip pat jis sirgo. Jis buvo alkoholikas“, – prisiminė Charlize.

Aktorė tikino, kad tėvas jai niekada nesudavė. Vis dėlto jis užgauliodavo dukrą žodžiais.

1991-ųjų birželio 21 d. Charlesas kartu su savo broliu grįžo namo po išgertuvių. Būsimai Holivudo žvaigždei paskambino teta – ji įspėjo dėl dviejų įkaušusių vyrų.

„Gamta ne veltui mums suteikė instinktus. Nujaučiau, kad tą naktį nutiks kai kas blogo“, – pasakojo Charlize.

Kai Charlesas grįžo namo, jis pradėjo šaudyti. Pirmiausia pro tvoros vartus į namą, o po to – į virtuvės duris. Įgriuvęs į namus pradėjo daužyti Charlize duris rėkdamas: „Šiąnakt aš jus abi nušausiu!“

„Baisu, kad visi PAR turi šautuvus... Žinote, tiesiog toks gyvenimo būdas. Tačiau nereikia tokių daiktų namie, nes žmonės kartais elgiasi neracionaliai, emocingai, jie prisigeria ir tuomet nutinka siaubingų dalykų“, – kalbėjo Ch.Theron.

Pagrasinęs dukteriai Charlesas šovė į jos kambario duris. Charlize motina sureagavo žaibiškai – susirado kitą ginklą ir šovė į abu vyrus: sutuoktinį nušovė, o jo brolį sužeidė.

Pasak parodymų, nė neatvėrusi durų Charlize paklausė savo mamos, kas nutiko, o ji atsakė: „Charlize, aš šoviau į juos... Aš juos nušoviau.“

Tą naktį Charlize tėvas mirė. Vis dėlto aktorė nejaučia dviprasmiškų jausmų dėl to, ką jos motina tą naktį padarė.

„Aš žinau, kas nutiko. Žinau ir tai, kad jei mano vaikas atsidurtų tokioje situacijoje, padaryčiau tą patį, – tikino aktorė. – Atvirai kalbant, prireikė daug laiko, kad suvokčiau, kas išties tą naktį įvyko. Juk įprastai tu nemanai, kad tokių dalykų gali nutikti būtent tau. Visada manai, kad tai nutiks kam nors kitam, tik ne tau.“

Netrukus po šeimos tragedijos Gerda paprašė paauglės dukters išvykti ir tęsti gyvenimą toli nuo namų. Sielvartaujanti motina norėjo policijos tyrimą ir teisminį procesą atlaikyti viena.

„Ji man liepė išvykti ir susikurti naują gyvenimą, susirasti darbą toli nuo namų. To prašydama ji pasielgė neįtikėtinai drąsiai. Tai auka, kurią ji padarė dėl manęs, savo dukters. Ji visada aukojosi. Ji visada man teikė pirmenybę“, – prisiminė Charlize.

Paauglė išsikraustė į JAV, o žmogžudystės byla taip ir nepasiekė teismo. Policijos pareigūnai nusprendė, kad žmogžudystė buvo įvykdyta ginant savo ir vaiko gyvybę. Charlize atviravo, kad ta lemtinga naktis jos širdyje paliko randų amžiams: „Tai mano neatsiejama dalis, bet ji nevaldo mano gyvenimo.“

Šiandien Charlize pati augina du vaikus, dėl kurių galėtų viską paaukoti. 2012 metais ji įsivaikino sūnų Jacksoną, o praėjusių metų liepą – dukrelę August. Moteris yra taip užsiėmusi derindama motinystę su savo karjera Holivude, kad negalėtų pagalvoti ne tik apie dar vieną vaiką, bet ir apie naminį gyvūnėlį.

„Abi mano rankos dabar yra visiškai užimtos. Manau, kad dabar man užteks... Mano sūnus Jacksonas vis prašo: „Nusipirkime katę“, o aš: „Na, jau ne! Daugiau nieko, ką reikia maitinti!“ – pasakojo Charlize.

Aktorė tvirtina nuolat galvojanti apie tai, kiek laimės jai suteikia jos du vaikai: „Nebūna nė akimirkos, kad nesuvokčiau, kokia neįtikėtinai laiminga esu juos turėdama... Jie yra maži brangakmeniai, jie tikrai tokie. Jie nuostabūs.“

Ch.Theron savo vaikus stengiasi lavinti nuo pat mažumės. Aktorė puikiai žino, kaip talentas ir didelis įdirbis gali padėti gyvenime. Juk ji pati nuo šešerių metų lankė baletą ir profesionaliai jį šoko iki pat paauglystės. Baleto Charlize atsisakė tik sulaukusi 16-os, kai išvyko gyventi į Los Andželą. Užsidirbti pragyvenimui Charlize bandė dirbdama modeliu, filmuodamasi masinėse scenose. Būsimą žvaigždę talentų medžiotojas pastebėjo banke, kai Ch.Theron ginčijosi su banko darbuotoju, atsisakiusiu išgryninti jos čekį.

Šiandien Charlize sąskaitoje – daugiau nei 40 filmų, nemažai reikšmingų apdovanojimų, tarp kurių ir prestižinė „Oskaro“ statulėlė. Be to, Charlize turi nuosavą prodiuserinę kompaniją, kuri užsiima tiek filmų, tiek serialų, tiek realybės šou kūrimu.

Charlize remia labdaros organizacijas ir daug dirbda savo pačios įkurtame projekte, skirtame sumažinti ŽIV (AIDS) paplitimą ir seksualinės prievartos atvejus tarp Afrikos jaunimo. Aktorė taip pat aktyviai dalyvauja moterų teisių organizacijų veikloje. Ch.Theron pomėgiai įrodo, kad jos gyvenime yra kur kas daugiau dalykų nei tik filmų kūrimas.

„Darbas mano gyvenime visada užėmė trečiąją vietą. Taip jau nutiko, kad man labai anksti teko suvokti, jog pati esu atsakinga už savo laimę. Mano darbas man teikia laimę, bet tai nėra vienintelis dalykas. Man nepatinka jaustis apgailėtinai, todėl stengiuosi daryti viską, kad mano gyvenimas nebūtų beprasmiškas“, – tikino Ch.Theron.

Parengė Dovilė Lebrikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.