Dėl dailios figūros Nijolė Pareigytė-Rukaitienė kyla auštant

Nori turėti gražią figūrą – kuo daugiau bėgiok. Šiuo iš pažįstamo sportininko išgirstu patarimu naudojasi grupės „69 danguje“ narė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė (30 m.).

Nori turėti gražią figūrą – kuo daugiau bėgiok. Šiuo iš pažįstamo sportininko išgirstu patarimu naudojasi grupės „69 danguje“ narė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė (30 m.).<br>M.Patašiaus nuotr.
Nori turėti gražią figūrą – kuo daugiau bėgiok. Šiuo iš pažįstamo sportininko išgirstu patarimu naudojasi grupės „69 danguje“ narė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė (30 m.).<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 23, 2015, 8:03 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 3:43 AM

Jau kelias savaites atlikėja kūno formas dailina bėgiodama šalia namų Kaune esančio Romainių ąžuolyno takeliais.

Rytais su pustrečių metų dukrele Patricija ilgai pamiegoti anksčiau mėgusi Nijolė pradėjusi bėgioti pakeitė dienotvarkę.

„Vos pakilusi apsivelku sportinę aprangą, įsispiriu į sportbačius, susirišu plaukus į uodegą ir pirmyn į mišką. Jeigu pirmiausia pusryčiaučiau, tvarkyčiausi ar užsiimčiau kitais reikalais, prisiversti bėgioti būtų sunku“, – atvirai kalbėjo N.Pareigytė-Rukaitienė.

Pirmomis dienomis dainininkė nubėgdavo vos vieną ar porą kilometrų.

Vėliau trasa gerokai pailgėjo – pamažu žaliuoti pradedančio miško takeliu moteris apsuka nemažą ratą.

Dainininkė planuoja prisidėti ir prie balandžio 25 dieną Kaune vyksiančio Ąžuolyno maratono dalyvių.

Prieš pradėdama bėgioti Nijolė pasitarė su keliais sportininkais. Jie pamokė moterį, kaip tinkamai apšilti.

Dainininkė pirmiausia atlieka keletą lengvų pratimų, po to daro tempimo pratimus. Tik tuomet, kai raumenys paruošti darbui ir sumažėja traumų tikimybė, galima pradėti bėgti.

Bėgiodama ir kvėpuodama grynu oru atlikėja ąžuolyne sutinka daugybę kitų bėgikų, šiaurietiškojo ėjimo entuziastų, dviratininkų ar pasivaikščioti išėjusių įvairaus amžiaus kauniečių. Jai smagu, kad žmonės aplinkui gyvena aktyvų gyvenimą.

Anksčiau retai bėgiojusi N.Pareigytė-Rukaitienė labiau mėgo žaisti tenisą, badmintoną. Laukdamasi Patricijos moteris buvo pamėgusi vaikščiojimą su šiaurietiškosiomis lazdomis.

„Prisimenu, paskutiniais mėnesiais mano pilvas buvo toks didelis, kad vaikščioti buvo sunku, tačiau į rankas paėmusi šiaurietiškąsias lazdas kaip vėjas nueidavau iki 10 kilometrų. Tos lazdos nėštumo metu buvo tikras išsigelbėjimas ir kopiant laiptais“, – pasakojo pašnekovė.

Vaikystėje geriausias Nijolės draugas buvo dviratis. Jo pedalus atlikėja galėdavo minti kad ir visą dieną. Laisvalaikiu sėsti ant šios transporto priemonės moteris ketina ir ateityje.

N.Pareigytė-Rukaitienė nėra drastiškų dietų šalininkė.

Per nėštumą 20 kilogramų priaugusi moteris jų jau spėjo atsikratyti. Laukdama dukters ji pakeitė mitybos įpročius: atsisakė greitojo maisto, rinkosi sveikus užkandžius, gėrė daug vandens.

Išsiugdžiusi sveiką požiūrį į mitybą N.Pareigytė-Rukaitienė kai kurių principų laikosi iki šiol, stengiasi derinti maistą.

Atlikėjos tikslas – nuo stalo atsistoti sočiai, tačiau nepersivalgiusiai.

„Jeigu norisi mėsos, valgau mėsą, bet be bulvių, nebent su daržovėmis, jei norisi sūrio – valgau jį be duonos. Išmokau mėgautis ne keptu, o virtu ar troškintu maistu“, – sakė atlikėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.