E. Daugėlaitė-Kryževičienė išdavė dvyliktą Kūčių stalo patiekalą

Kūčios – ypatingas metas, skirtas šeimai ir, žinoma, per šią šventę neapsieinama be įmantrių patiekalų. Skirtingose Lietuvos vietose gyvenančius giminaičius per Kūčias lanko ir LRT laidų vedėja Eglė Daugėlaitė-Kryževičienė su vyru Dominyku. Tačiau dabar jauna pora kuria ir naują gražią tradiciją – per Kalėdas visus sukviesti pas save į svečius. Būtent taip jie pasielgė pernai, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

LRT laidų vedėja Eglė Daugėlaitė-Kryževičienė.<br>D.Umbraso nuotr.
LRT laidų vedėja Eglė Daugėlaitė-Kryževičienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2015, 8:20 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 1:26 PM

„Tai, kad visi susirinko pas mus, buvo vienas gražiausių praėjusių Kalėdų momentų. Per Kalėdas kepėme antį – tai buvo šioks toks išbandymas – ir triušį. O Kūčių stalu palikome pasirūpinti senajai kartai“, – sakė E.Daugėlaitė-Kryževičienė, tačiau vėliau prisipažino, kad Kūčių švęsti važiuoja ne tuščiomis ir taip pat prisideda prie šventinio stalo gausinimo.

Ant Kūčių stalo Eglė padeda savo pačios pagamintą nesudėtingą patiekalą – lavašą su lašiša. Ant lavašo ji tepa kokį nors kreminį varškės sūrį, vėliau apibarsto žalumynais, kloja šviežias salotas, juostelėmis išdėlioja lašišą ir plonai supjaustytą agurką. Visa tai apibarsto prieskoniais, susuka ir supjausto.

„Tai labai greitai paruošiama. Tiems, kurie neranda dvylikto patiekalo, šis labai tinka“, – patikino Eglė, nemananti, kad šiais laikais, kai žmonės vis labiau perima italų, ispanų ar prancūzų virtuvių tradicijas, per Kūčias būtina atsisakyti kitų šalių patiekalų. Juolab kad šis patiekalas be mėsos, tad puikiai tinka Kūčių stalui.

Nors įlieja šiek tiek šiuolaikiškumo, televizijos laidų vedėja prisipažįsta, kad Kūčių neįsivaizduoja be tokių tradicinių patiekalų kaip kisielius ir kūčiukai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.