„Tai, kad visi susirinko pas mus, buvo vienas gražiausių praėjusių Kalėdų momentų. Per Kalėdas kepėme antį – tai buvo šioks toks išbandymas – ir triušį. O Kūčių stalu palikome pasirūpinti senajai kartai“, – sakė E.Daugėlaitė-Kryževičienė, tačiau vėliau prisipažino, kad Kūčių švęsti važiuoja ne tuščiomis ir taip pat prisideda prie šventinio stalo gausinimo.
Ant Kūčių stalo Eglė padeda savo pačios pagamintą nesudėtingą patiekalą – lavašą su lašiša. Ant lavašo ji tepa kokį nors kreminį varškės sūrį, vėliau apibarsto žalumynais, kloja šviežias salotas, juostelėmis išdėlioja lašišą ir plonai supjaustytą agurką. Visa tai apibarsto prieskoniais, susuka ir supjausto.
„Tai labai greitai paruošiama. Tiems, kurie neranda dvylikto patiekalo, šis labai tinka“, – patikino Eglė, nemananti, kad šiais laikais, kai žmonės vis labiau perima italų, ispanų ar prancūzų virtuvių tradicijas, per Kūčias būtina atsisakyti kitų šalių patiekalų. Juolab kad šis patiekalas be mėsos, tad puikiai tinka Kūčių stalui.
Nors įlieja šiek tiek šiuolaikiškumo, televizijos laidų vedėja prisipažįsta, kad Kūčių neįsivaizduoja be tokių tradicinių patiekalų kaip kisielius ir kūčiukai.