Remigijus Žiogas atskleidė, ko norima iš mergvakarių: „Moterys nori ekstremalumų“

Vestuvių diena visoms moterims – viena svarbiausių gyvenime. Tačiau prieš žengiant šį rimtą žingsnį, kiekviena jų leidžia sau iš širdies pašėlioti su artimiausiomis bičiulėmis. Šiais laikais sąvoka „pasileisti plaukus“ yra gerokai labiau atspindinti mergvakarių esmę nei arbatos gėrimas ir gėlių vainikų pynimas.

Remigijus Žiogas ir Rūta Mazurevičiūtė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Remigijus Žiogas ir Rūta Mazurevičiūtė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2017, 11:35 PM, atnaujinta Apr 26, 2017, 2:24 AM

Renginių vedėjas ir organizatorius Remigijus Žiogas (34 m.) pasakojo, kad per gerą dešimtmetį mergvakarių organizavimas ir šventimas gerokai pasikeitė.

„Dar 2007-aisiais prašydavo, kad mergvakariuose būtų tam tikrų ritualų blogoms savybėms prieš vestuves atsikratyti. Mergvakariai visuomet būdavo siejami su antrąja puse tam, kad išsižadėtum ar savo, ar būsimo vyro neigiamų bruožų. Ne be reikalo merginos žaisdavo ir „surink bučinių“ ar „surink pinigų“ žaidimus. Jei panelės iš provincijos, jos dar stengiasi išlaikyti tokias tradicijas. Eik pabučiuok dešimt vyrų, kad netektų gyvenime „į kairę“ pasukti. Pardavinėk kažką, surink 50 eurų, kad niekada netektų iš vyro pinigų prašyti. Tokie dalykai dar daromi, bet jie nebėra madoje. O šių dienų mados man patinka, kad svarbiausia – išlikusi gera emocija, atsipalaidavimas“, – kalbėjo R.Žiogas.

Ne vieną mergvakarį suorganizavęs R.Žiogas neslėpė, specializuotis vien tokiais renginiais – nėra reikalinga. Dažniausiai merginoms trūksta tik idėjų, visa kita jos puikiai susiorganizuoja pačios. Pasak vyro, išskirtinių prašymų iki šiol netrūksta, tačiau kai merginos susiduria su realia vakarėlio sąmata, tenka daug ko atsisakyti.

„Dažniausiai moterys prašo rožinių ar kitų pastelinių spalvų, visoms daromo makiažo, šukuosenos. Pasitaiko nestandartinių sprendimų, kad visa tai būtų atliekama ne kokioje įprastoje vietoje, bet kiek ekstremaliau: laive, valtyje, lėktuve, miške. Kartais tai yra labai sunku ar tiesiog pernelyg brangu įgyvendinti. Pavyzdžiui Klaipėdoje yra tik vienas lėktuvas, o kartais būtent jo moterys ir pageidauja. Tik nepagalvoja, kad pakilimas juo kainuoja apie 3 tūkstančius eurų“, – šyptelėjo renginių organizatorius.

Pastaraisiais metais, pasak R.Žiogo, jau įsitvirtino standartiniai mergvakario šventimo būdai. O drąsesnės moterys vis dar neišvengiamai nori ir apsinuoginusių vyrų.

„Dienos metu dažniausiai viskas atrodo labai gražu: žirgynas, spa centrai, damučių arbatėlės gėrimo ritualai, aukštakulniai, fotosesijos, dovanų apsikeitimai, įvairūs pažadai ir kiti moteriški dalykai. O paskui programa vadinasi „out“. Yra tam tikros klišės, kurių neišvengsi. Dažniausiai merginos keliauja į naktinį klubą, o viskas, kas jame įvyksta, lieka nutylima. Kurios labai jau nori pasileisti plaukus ir gerai pašėlti, dažnai renkasi ir vakarėlius kitame mieste, kad tik nesutikti pažįstamų žmonių“, – juokėsi R.Žiogas.

Vyras taip pat davė patarimą, kaip elgtis toms merginoms, kurios neturi galimybės mergvakariui skirti didelio biudžeto. Pasirodo, nėra sunku gerą vakarėlį suorganizuoti ir minimaliomis išlaidomis.

„Viskas priklauso nuo to, koks yra merginų amžius. Jei tau iki 25-erių, mergvakarį suorganizuoti minimaliomis išlaidomis yra sunkiau. Nes yra mažai darbinės patirties, aplinkoje mažiau žmonių, kurie jau yra įsitvirtinę savo srities veiklose ir turėtų daugiau pažinčių. Kai esi jauna, nežinai, ko nori, tada labai lengva pakišti vieną ar kitą scenarijų, kuris kainuoja nemažus pinigus. O kai yra daugiau nei 25-eri, tai moterys yra tiesiog labiau organizuotos. Jų aplinkoje tiek moterys, tiek vyrai jau turi tam tikrus statusus ir jos jau pačios žino, ko joms konkrečiai reikia. Todėl tokiame amžiuje kainos ir kokybės santykis yra visiškai kitoks. Viena žino, kur pigesni keksiukai, kita turi pažįstamą fotografą, trečia žino, kaip žirgyne gauti nuolaidą ir pan. Vyresnės moterys jau turi patirties ir gudrumo, kaip lapės“, – juokėsi vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.