Harry Stylesas dėl „Vogue“ fotosesijos šešias dienas laikėsi sulčių dietos

Populiarusis Didžiosios Britanijos atlikėjas Harry Stylesas (27 m.) mėgsta sukelti šurmulį. Jis tapo pirmuoju vyru, papuošusiu mados žurnalo „Vogue“ viršelį.

 Dainininkas papuošė legendinio žurnalo viršelį.<br>Lrytas.lt koliažas.
 Dainininkas papuošė legendinio žurnalo viršelį.<br>Lrytas.lt koliažas.
 H.Stylesas.<br>Scanpix nuotr.
 H.Stylesas.<br>Scanpix nuotr.
„Požiūris į madą atskleidžia mąstymą. Jei gyvenime visada stengiesi neperžengti ribų, apriboji save“, – sakė Harry Stylesas.<br>Scanpix nuotr.
„Požiūris į madą atskleidžia mąstymą. Jei gyvenime visada stengiesi neperžengti ribų, apriboji save“, – sakė Harry Stylesas.<br>Scanpix nuotr.
Harry Stylesas pasivijo laiko dvasią. Dabar jis – naujojo vyriškumo ir vis labiau populiarėjančios neutralios lyčių požiūriu mados simbolis.<br>Scanpix nuotr.
Harry Stylesas pasivijo laiko dvasią. Dabar jis – naujojo vyriškumo ir vis labiau populiarėjančios neutralios lyčių požiūriu mados simbolis.<br>Scanpix nuotr.
Kai 2016-aisiais „One Direction“ galutinai išsiskirstė, Harry Stylesas (dešinėje) pasirinko „senų ponų muziką“.<br>Scanpix nuotr.
Kai 2016-aisiais „One Direction“ galutinai išsiskirstė, Harry Stylesas (dešinėje) pasirinko „senų ponų muziką“.<br>Scanpix nuotr.
Atlikėjas ne tik išlaisvino savo muzikinį stilių, bet ir pakeitė išvaizdą.<br>Scanpix nuotr.
Atlikėjas ne tik išlaisvino savo muzikinį stilių, bet ir pakeitė išvaizdą.<br>Scanpix nuotr.
Prieš kelerius metus Harry Stylesas prabangiame renginyje vilkėjo perregimą mados namų „Gucci“ palaidinę. „Tai naujojo laiko, kaip turi atrodyti vyras, paveikslas“, – sakė „Gucci“ dizaineris Alessandro Michele (nuotr. dešinėje).<br>Scanpix nuotr.
Prieš kelerius metus Harry Stylesas prabangiame renginyje vilkėjo perregimą mados namų „Gucci“ palaidinę. „Tai naujojo laiko, kaip turi atrodyti vyras, paveikslas“, – sakė „Gucci“ dizaineris Alessandro Michele (nuotr. dešinėje).<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jul 22, 2021, 10:29 AM

Vargu ar 2020-ieji britų atlikėjui galėjo baigtis geriau. H.Stylesas atsidūrė ant gruodžio mėnesio amerikiečių žurnalo „Vogue“ viršelio. Jis tapo pirmuoju vyriškiu, kuris papuošė svarbiausią moterų žurnalą. Ir dar ne bet kaip – vilkėdamas mados namų „Gucci“ suknelę.

Kad ir kokius drabužius nešiotų standartus laužantis H.Stylesas, jų dažnai ieškoma internete. Jis pelnytai pernai buvo išrinktas įtakingiausia Metų mados asmenybe.

Atlikėjo vasaros hitas „Watermelon Sugar“ atsidūrė populiariausių JAV dainų sąrašo viršuje. Vaizdo klipas, sukurtas iki koronaviruso pandemijos, savo spalvingais vaizdais paplūdimyje ir į orgiją panašiais apsikabinimais socialinės distancijos metu sukėlė artumo ilgesį.

Dar prieš keletą metų jis buvo vienas Londone suburtos Anglijos ir Airijos penkių vaikinų muzikos grupės „One Direction“ narių.

„YouTube“ galima matyti scenoje stovintį, megztiniu apsitempusį, medvilninį šaliką pasirišusį 16-metį garbanių. Tuomet vargu ar kas numanė, kad šis atlikėjas taps toks populiarus.

Bet iš vaizdo klipo buvo nesunku nuspėti, kad vaikinas iš Redičo miesto turi talentą, pakankamai žavesio ir netradicinį skonį. Kai 2016-aisiais „One Direction“ galutinai išsiskirstė, H.Stylesas pasirinko „senų ponų muziką“.

Daugelis kritikų buvo nustebinti, kai kūriniai, kurie priminė Davidą Bowie, muzikos grupes „Fleetwood Mac“, „The Rolling Stones“, sugebėjo pataikyti į daugelio jaunų klausytojų širdis.

„Visada malonu žinoti, kad žmonėms patinka tavo darbas, bet man tai per daug nerūpi. Svarbiausia, kai viską darai net nelaukdamas plojimų“, – anuomet sakė H.Stylesas.

Atlikėjas ne tik išlaisvino savo muzikinį stilių, bet ir pakeitė išvaizdą. Per paskutinį bendrą pasirodymą su grupe „One Direction“ 2015-ųjų gruodį ilgaplaukis atlikėjas vilkėjo raudonos spalvos gėlių raštais išmargintą „Gucci“ kostiumą. Tuomet Didžiosios Britanijos žiniasklaida dar šaipėsi iš „Harry No Styles“ – stiliaus neturinčio Harry.

Tai buvo tik atlikėjo išvaizdos pokyčių premjera. Ant debiutinio albumo „Harry Styles“ viršelio – nuoga atlikėjo nugara. Ant kaklo – auksinė grandinė ir lotoso žiedo – tyrumo ir atgimimo simbolio – formos pakabutis.

Dar iki tol dainininkas nustebino trumpa plaukų šukuosena ir balta Viktorijos laikų palaidine. Vėliau viešumoje ne kartą mūvėjo paaukštinto liemens, varpo formos turkio ar auksinės geltonos spalvų kelnes, kurios dabar tapo jo prekės ženklu.

2019-ųjų gegužę H.Stylesas buvo vienas Niujorko Metropoliteno operoje vykstančio labdaros renginio „Met Gala“ vedėjų. Prisiderindamas prie aprangos kodo „Camp: Notes on Fashion“ vilkėjo juodą perregimą mados namų „Gucci“ palaidinę. Neliko nepastebėti jo lakuoti nagai ir vienas auskaras su perlu.

Internetas lūžo nuo komentarų, bet žodžių „NO Styles“ („Nėra stiliaus“) nebebuvo. Dabar perlai – jau vyrų mados tendencija.

Nuotrauka ant „Vogue“ viršelio – laikina H.Styleso pokyčių kulminacija. Dainininkas apsirengęs ilga šviesiai mėlynos ir juodos spalvų suknele su nėriniais, ant jos užsimetęs smokingo stiliaus švarką, mūvi masyvius žiedus.

Kitose nuotraukose – plačios kelnės ir paltas, ant batuto šokinėja vilkėdamas krinolino sijoną ar kiltą.

„Overdressed“ („Geriau neišbaigtumas nei pernelyg didelės pastangos“) koncepcijos nebėra. Kai apsirengiu ką nors rėksmingo, ekstravagantiško, nesijaučiu kaip beprotis. Veikiau kaip vilkintis superherojaus kostiumą“, – sako H.Stylesas.

Po tėvų skyrybų (tėvas – finansų darbuotojas Desmondas Stylesas) Harry ir jo vyresnė sesuo Gemma augo su motina Anne. Ji vienoje TV laidų atskleidė, kad, priešingai nei duktė, sūnus mėgo persirenginėti.

Atlikėjo nepriskirsi tiems, kurie nesiekia padaryti įspūdžio. Norėdamas būti dar lieknesnis, dėl „Vogue“ fotosesijos šešias dienas laikėsi sulčių dietos.

H.Stylesas pasivijo laiko dvasią. Dabar atlikėjas – naujojo vyriškumo ir vis labiau populiarėjančios neutralios lyčių požiūriu mados simbolis.

Prekių ženklai, tokie kaip „JW Anderson“, siūlo daug gaminių be lyčių etiketės. „Louis Vuitton“ moterų mados kolekcija buvo įspūdingas lyčių susiliejimo atspindys. Šie drabužiai buvo dar moteriški ar jau vyriški? Nesvarbu! Kiekvienas turėtų rasti ką nors, ko jam reikia.

„Tai naujojo, kaip turi atrodyti vyras, laiko paveikslas“, – sakė „Gucci“ dizaineris Alessandro Michele.

Savo išvaizdos pokyčius H.Stylesas apibūdino lakoniškai: „Požiūris į madą atskleidžia mąstymą. Jei gyvenime visada stengiesi neperžengti ribų, apriboji save.“

H.Styleso debiutas „Vogue“ sukėlė ir kitokių atgarsių. Konservatyvioji amerikiečių aktyvistė Candace Owen į savo tviterio paskyrą įkėlė tokį įrašą: „Grąžinkite mums vyriškus vyrus! Jokia visuomenė negali išgyventi be stiprių vyrų.“

Bent vienu požiūriu aktyvistė teisi: H.Stylesas nėra naujas fenomenas, tik šiuo metu populiariausias pažangios raidos reiškinys. Atlikėją girdamas už lyčiai nepavaldų stilių dizaineris A.Michele prisimena popkultūros judėjimą „New Romantic“ („Naujasis romantizmas“), garsiuosius D.Bowie, Micką Jaggerį ir Iggy Popą. Pastarasis yra sakęs, kad apsirengti kaip moteris nėra gėdinga, nes moteriai nėra ko gėdytis.

Reikia prisiminti ir roko žvaigždę Kurtą Cobainą. Jis mirė 1994-aisiais, kai H.Stylesas gimė. 1993-iaisiais atlikėjas K.Cobainas atsidūrė ant žurnalo „The Face“ viršelio pasipuošęs gėlėta suknele, su ryškiais juodais akių kontūrais, cigarete rankoje ir barzda.

Garsusis roko muzikos atlikėjas mielai nešiojo plunksnų šalikus, leopardų kailio raštais išmargintus paltus ir buvusios pirmosios Amerikos ponios Jacqueline Kennedy išpopuliarintus baltus saulės akinius. Su jais dažnokai matomas ir H.Stylesas. Bet roko žvaigždės K.Cobaino mėginimas trinti lyčių skirtumus sukeldavo skandalą.

Dėl „Nirvana“ lyderio liguisto potraukio į narkotikus ir savižudybes pamirštama, kad jis ir jo kolegos kartais ne tik nešiojo sijonus, bet ir kovojo už lyčių lygybę.

Po pirmojo H.Styleso pasirodymo pasipuošus palaidine su nėriniais prabilta apie jo lytinę orientaciją. Kai H.Stylesas nusipirko Londone namą, kurį teko remontuoti, jis kurį laiką glaudėsi savo bičiulių sutuoktinių namuose ant čiužinio.

Vėliau šeimininkas pasakojo, kad kartais su žmona prabusdavo norėdami pamatyti, su kuo H.Stylesas grįžta į namus. Bet jis niekada nepasakė vardų.

Yra H.Styleso nuotraukų su kantri ir popmuzikos atlikėja Taylor Swift (31 m.) ir modeliu Kendall Jenner (25 m.), retsykiais buvo kartu su prancūzų modeliu Camille Rowe (31 m.).

Bet dar būdamas „One Direction“ narys sakė niekada nematęs būtinybės kalbėti apie savo lytinę orientaciją. 2019-ųjų pabaigoje jis paaiškino: „Barstau seksualinės dviprasmybės trupinius, kad tapčiau įdomesnis? Ne.“

Per koncertus jis išskleidžia vaivorykštės spalvų vėliavą. Kartą mergina aukštai iškėlusi laikė plakatą: „Tavo dėka tėvams atskleisiu savo lytinę orientaciją.“

Jos vardą ir žodžius pasakęs per mikrofoną H.Stylesas pakvietė mergaitę su motina į kitą savo koncertą. Jis mielai atlieka ribų ir prietarų nepripažįstančio gyvenimo ruporo vaidmenį.

2021-ieji galėtų vėl būti H.Styleso metais. Prestižiniam „Grammy“ apdovanojimui atlikėjas nominuotas tris kartus. Po nedidelio pasirodymo karinėje dramoje „Diunkerkas“ jo laukia pirmas didelis vaidmuo būsimajame amerikiečių psichologiniame siaubo filme „Don’t Worry Darling“.

Parengė Ona Kacėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.