Garsenybių grožį kuriantis britų gydytojas: „Užpildai lengvai sugrąžina jaunatvišką išvaizdą“

Dar niekam nepavyko išvengti senėjimo proceso: bėgant laikui atsiranda nepageidaujamų raukšlių, patamsėja paakiai, gravitacijos paveikti skruostai ir smakras suglemba, o žandikaulis praranda ryškią liniją. Vienas garsiausių Europos estetinės medicinos gydytojų, Didžiojoje Britanijoje dirbantis Tapanas Patelis, kuriam savo grožį patiki ne viena garsenybė, atskleidžia, kokios estetinės procedūros dabar yra populiariausios bei kokioms procedūroms neabejingos gražiausios pasaulio žvaigždės.

 Garsenybių grožį kuriantis britų gydytojas.
 Garsenybių grožį kuriantis britų gydytojas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2022, 12:10 PM

Bene, populiariausiomis grožio procedūromis, kurių pageidauja pas estetinės medicinos specialistus užsukę pacientai – lūpų putlinimas, botulino toksino injekcijos ir haliurono užpildais atliekamas veido kontūravimas.

Vos per kelias minutes galima ne tik džiaugtis putlesnėmis, ryškesnėmis lūpomis, bet ir paryškinti veido bruožus. Didžiosio Britanijos estetinės medicinos žvaigžde tituluojamas T. Patelis įsitikinęs, kad ne tik dėl profesinių gebėjimų, bet ir dėl išvaizdos priklauso mūsų sėkmė siekiant karjeros, patrauklumas taip pat daro įtaką bendravimui su kitais žmonėmis, didina pasitikėjimą savimi. Vienas dažniausių nusiskundimų, kurį iš pacientų išgirsta grožio specialistai – išryškėję senėjimo požymiai. Gydytojas T. Patelis tvirtina, kad vieno būdo, tinkančio visiems, nėra, tačiau jei žmogus atrodo senas dėl prarastos veido apimties hialurono rūgšties užpildai gali būti puiki išeitis.

„Į klausimą, ar užpildai tinka Jums, gali atsakyti tik patyręs gydytojas, kuris įvertina individualaus paciento išvaizdą ir parenka konkretų procedūrų planą. Kiekvienas pacientas yra unikalus, net vieno paciento veido pusės yra skirtingos, mes nesame visiškai simetriški, todėl tikrai negalime taikyti vienodo gydymo visiems. Žinoma, yra dalykų, kuriuos gali pakeisti tik plastinė operacija, tačiau taip pat svarbu suprasti, kad išvaizda priklauso ir nuo gyvenimo būdo. Žmonės senėja dėl daugybės dalykų: streso, netinkamos mitybos, judrumo trūkumo ir t. t., tačiau daugybė žmonių, net ir pasirinkę sveiką gyvenimo būdą, dabar vis tiek atrodo pavargę ar liūdni. Tokiais atvejais gali užtekti nedidelio specialisto prisilietimo ir vos keliomis injekcijomis grąžinti veidui šviežumą, spindesį ir pozityvią išvaizdą“, – sako gydytojas T. Patelis.

Gydytojo teigimu, kiekvienas žmogus sensta skirtingai, todėl specifinės veido vietos, kuriose senėjimo požymiai matomi labiausiai, taip pat skiriasi. Kai kurie žmonės didžiausius pokyčius pastebi akių zonoje – jiems nepatinka paakiuose atsiradę maišeliai ar patamsėję paakiai. Kiti skundžiasi suglebusiu smakru ir prarastu žandikaulio linijos kontūru. Dar kiti skundžiasi raukšlėmis probleminėse veido srityse. Svarbiausia, pasak gydytojo, išsiaiškinti, kas trukdo ir nepatinka konkrečiam pacientui.

Vienas efektyviausių ir populiariausių būdų sulėtinti senėjimą ir grąžinti jaunatvišką išvaizdą – hiaurono rūgšties užpildų injekcijos, kurios suglebusioms, ryškias linijas praradusioms veido vietoms suteikia apimties. Gydytojas T. Patelis pabrėžia, kad užpildai negali užkirsti kelio senėjimui, nes šis procesas neišvengiamas, tačiau sulėtinti bei akivaizdžiai pagerinti išvaizdą – gali lengvai. Užpildų injekcijoms neabejingos ir pasaulio garsenybės, kurių išvaizda žavisi milijonai. Viena populiariausių – veido kontūravimas užpildais. Injekcijų pagalba galima subtiliai paryškinti žandikaulio liniją ar skruostus, pakoreguoti smakrą.

„Dažnas skundžiasi bėgant metams suglebusiu smakru ir neryškia žandikaulio linija, tuomet į pagalbą galime pasitelkti užpildus ir smakrą bei žandikaulio liniją paryškinti. Kiti žmonės trokšta putlesnių lūpų, dar kiti nori atkurti prarastą skruostų tūrį ar tiesiog paryškinti turimus bruožus. Visa tai vos per kelias minutes įmanoma padaryti užpildais. Šios procedūros itin mėgstamos Holivudo garsenybių, nes užpildų pagalba lengva atstatyti tūrį ir taip susigrąžinti jaunatvišką išvaizdą“, – atskleidžia gydytojas.

Gyd. T. Patelis sako, kad dažniausiai pasitaikantis senėjimo padarinys ir priežastis, dėl kurios kreipiamasi, – suglebusi apatinio žandikaulio linija ir išnykę kontūrai.

„Išraiškinga žandikaulio linija ir smakras yra galios ir dominavimo ženklas. Būtent todėl visose skulptūrose ir piešiniuose Romėnų imperatorių, Egipto faraonų, karalių, karalienių, valstybių vadovų žandikauliai yra ypač išreikšti. Atlikti tyrimai rodo, kad žmonės, turintys silpnai išreikštą apatinio žandikaulio liniją, rečiau užima atsakingas pozicijas darbe bei rečiau sulaukia paaukštinimo“, – pasakoja gyd. T. Patelis. Jis džiaugiasi, kad dabar yra modernių užpildų, kuriais įmanoma ne tik sugrąžinti prarastą apimtį ir griežtas žandikaulio linijas, bet ir padėti jas sukurti.

„Mes, estetinės medicinos specialistai, turime visas priemones atkurti, išryškinti bruožus, tačiau svarbu suprasti ir priežastis. Kad suprastume kaip vyksta senėjimo procesas veide, aš Jums pateiksiu žmogaus veido palyginimą su stalu ir staltiese. Įsivaizduokime, kad stalas yra mūsų kaulai, raumenys ir riebalinis sluosknis, o staltiesė – oda. Kai mes esame jauni staltiesė labai gražiai gula ant stalo.

Bėgant laikui, „stalas“ pradeda trauktis – mes prarandame riebalinį sluoksnį. „Staltiesė“, esanti ant stalo ir turinti savo formą, išsitampo, suglemba, susiraukšlėja, lygiai taip pat kaip ir mūsų oda praranda elastingumą. O kur dar gravitacija, kuri taip pat viską traukia žemyn. Taigi kai suprantame, kaip vyksta senėjimo procesas, aiškiai suvokiame ir kuo hialurono rūgšties užpildai gali būti naudingi: jų pagalba mes galime suteikti apimties smakrui, paryškinti suglebusius veido kontūrus. Taip paciento išvaizda atjaunėja, o šiuo gautu efektu galite džiaugtis nuo kelių mėnesių iki dvejų metų“, – pasakoja gyd. T. Patelis.

Gydytojas T. Patelis taip pat pabrėžia, kad šiuolaikinis estetinės medicinos pacientas visai nenori atrodyti 20 ar 30 metų jaunesnis. Pasak gydytojo, dabartiniai pacientai didžiuojasi savo metais ir sukaupta patirtimi bei natūraliais savo veido bruožais, o profesionalus gydytojas hialurono rūgšties užpildų pagalba gali subtiliai pabrėžti paciento individualų grožį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.