Permanentinio makiažo meistras sukritikavo Dalios Grybauskaitės antakius

Sakoma, kad gyvename laikais, kai nyksta vyrus ir moteris supantys stereotipai. To pavyzdys – grožio meistras ir tapytojas Tomas Ožinskas (47 m.). Jis ne vien rengia savo piešinių parodas, bet ir tapo ant klienčių veidų.

Tomas Ožinskas.<br>Lrytas.lt koliažas.
Tomas Ožinskas.<br>Lrytas.lt koliažas.
Tomas Ožinskas Lietuvoje gyvena dvejus metus. Prieš tai keletą metų laimę jis bandė kurti Australijoje, į kurią išvyko po skyrybų su žmona.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Tomas Ožinskas Lietuvoje gyvena dvejus metus. Prieš tai keletą metų laimę jis bandė kurti Australijoje, į kurią išvyko po skyrybų su žmona.<br>Asmeninio albumo nuotr.
T.Ožinskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
T.Ožinskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
T.Ožinskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
T.Ožinskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
T.Ožinskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
T.Ožinskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Dalia Grybauskaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dalia Grybauskaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 15, 2023, 8:08 AM

Tomas užsiima ilgalaikiu makiažu, dar kitaip vadinamu mikropigmentacija. Atliekant šį ilgai išliekantį makiažą ant veido adatėlėmis piešiami tam tikri piešiniai: suformuojami antakiai, paryškinamos lūpos, akys.

Nors ilgalaikis makiažas didžiulio populiarumo sulaukia pastaraisiais metais, jo istorija siekia XX amžiaus pradžią. Pirmoji aprašyta ilgalaikio makiažo procedūra buvo atlikta 1902-aisiais, kai Jungtinės Karalystės tatuiruočių meistras Sutherlandas MacDonaldas nutarė kliento skruostams suteikti „švelnią rausvą spalvą visiems metams“.

T.Ožinskas ilgalaikio makiažo aparatą į rankas paėmė prieš keletą metų. Viskas įvyko spontaniškai – bankrutavus prieš tai turėtam verslui teko mąstyti, kaip prasimanyti pinigų. „Buvusi žmona buvo atidariusi grožio saloną, turėjo daug kabinetų. Kartą sulaukiau pasiūlymo pažiūrėti su ilgalaikiu makiažu susijusius vaizdo įrašus. Man patiko“, – verslo pradžios istoriją prisiminė jis.

Anot T.Ožinsko, įsilieti į šią sferą nebuvo sunku. Vyras yra baigęs dailės mokyklą, laisvalaikiu tapo, tad puikiai žino, kaip valdyti teptuką. Rudenį Vaidilos teatre buvo atidaryta jo paveikslų paroda. „Daug moterų renkasi mane kaip grožio meistrą pamačiusios mano paveikslus“, – išdavė jis.

Grožio pasaulyje atsidūręs Tomas sulaukia įvairiausių klienčių. Vienos teigia, kad kreiptis į grožio meistrą vyrą neverta, kai šioje srityje dirba tiek daug moterų. Kitos reaguoja priešingai – džiaugiasi, kad vyras į moters veidą geba žvelgti visai kitomis akimis.

Kalbėdamas apie dabartines ilgalaikio makiažo tendencijas Tomas pabrėžia, kad šiuo metu madinga dažytis švelniau. „Buvo madinga ilgalaikį makiažą darytis ryškesnį, tai turėjo matytis – juk nemažai moterų už jį sumokėdavo didelius pinigus. Dabar madinga, kad toks makiažas matytųsi kuo mažiau. Juokaudamas sakau, kad anksčiau dirbdavau su guašu, o dabar – su akvarele. Vis dėlto iki šiol moterų veiduose pastebiu anksčiau madingą braižą, Lietuva šioje srityje kiek atsilieka“, – pažymėjo meistras.

T.Ožinsko nuomone, ilgalaikis makiažas anų laikų mada netaps. Vyras aiškino, kad ši kosmetologijos technika nuolat tobulėja, be to, bėdos, su kuriomis visais laikais susiduria moterys ir vyrai, nesikeičia.

„Atsiranda nauja plaukelinė technika, kuria pagražinti antakiai atrodo itin natūraliai. Keičiasi tik tendencijos. Vyrai plinka, o moterims krinta antakių plaukeliai. Kol nebus išrasta, kaip sustabdyti pastarąją problemą (jai įtaką daro ne tik moterų amžius, bet ir nėštumas, hormonai), tol ilgalaikis makiažas bus aktualus“, – pabrėžė jis.

Ilgalaikio makiažo kokybę lemia aparato adatos dūrio gylis. Netinkamai nupiešti antakiai būna šaltų – mėlynos, violetinės – spalvų. „Užtenka pažvelgti į buvusią prezidentę Dalią Grybauskaitę (66 m.), jai neseniai buvo atliktas ilgalaikis antakių makiažas.

Apie netinkamą meistro pasirinkimą byloja politikės antakių spalva. Renkantis šios srities meistrą reikėtų gyvai išvysti kuo daugiau jo darbų arba vaizdo įrašų. Šiais laikais daug meistrų reklamuojasi socialiniuose tinkluose, dauguma jų publikuojamų nuotraukų yra koreguotos“, – patarimais dalijosi vyras.

Ilgalaikis makiažas paprastai ryškiai laikosi keletą metų, netinkamai padarytas gali turėti skausmingų pasekmių. Paprastai klaidos šalinamos lazeriu, tam reikia kelių procedūrų. Be to, kaip teigė T.Ožinskas, jos skausmingos. „Apskritai nesu matęs, kad ilgalaikis makiažas išnyktų visiškai“, – apie galimą riziką informavo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.