8 patarimai, kaip sulieknėti nesimankštinant

Pilvo riebalų paprastai stengiamės atsikratyti įnirtingai mankštindamiesi sporto salėje. Tačiau yra moksliškai įrodytų būdų jų atsikratyti neliejant prakaito. Tai galima padaryti pakeitus savo miego ir valgymo įpročius.

Numesti svorio galima pakeitus savo miego ir valgymo įpročius.<br>123rf nuotr.
Numesti svorio galima pakeitus savo miego ir valgymo įpročius.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2015, 5:57 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 9:50 PM

Šiame straipsnyje – 8 patarimai, kurie gali padėti numesti svorio nesimankštinant.

1. Gerai išsimiegokite

Nuolatinis miego trūkumas atsakingas už hormonų bei virškinimo pasikeitimus, iš kurių labiausiai pastebimas yra padidėjęs alkis. Dauguma mano, kad sudeginame daugiau kalorijų būdami budrūs, tačiau dėl miego trūkumo kaip tik galime priaugti daugiau svorio.

2. Valgykite daugiau baltymų

Baltymai – medžiaga, kuri yra svarbi norintiems numesti svorio. Jei su maistu gaunate daugiau baltymų, pagerėja virškinimas. Be to, organizmas sudegina daugiau kalorijų nei tada, kai valgote maistą, kuriame daug riebalų ar angliavandenių.

Danijoje atliktas tyrimas parodė, kad valgantiems daug gyvulinės kilmės baltymų sumažėjo rizika sustorėti pilvo sritye. Dar vienas būdas gauti daugiau šios medžiagos – gerti maisto papildų.

3. Valgykite maisto, kuriame daug Omega-3

Organizmas negali pats pasigaminti Omega-3 riebiųjų rūgščių, todėl turime jų gauti iš maisto ar papildų. Riebiosios rūgštys skatina riebalų skaidymą.

Pasak JAV Nacionalinio sveikatos instituto, žuvų taukai taip pat sumažina cukraus kiekį kraujyje. Jei kraujyje daug cukraus, organizmas gamina insuliną, dėl kurio sunkiau sudeginti riebalus.

Maistas, kuriame daug Omega-3 riebiųjų rūgščių – sardinės, lašiša, otai, graikiniai riešutai, linų sėmenys ir Briuselio kopūstai.

4. Valgykite maisto, kuriame daug skaidulų

Tyrimai parodė, kad yra ryšys tarp suvalgomų skaidulų ir pilvo riebalų. Atrasta, kad 10 gramų suvalgomų skaidulų lygu 3,7 proc. mažiau pilvo riebalų.

Daug skaidulų randama avižose, ankštiniuose augaluose, linų sėmenyse, mėlynėse, salieruose ir obuoliuose.

5. Valgykite juodųjų pipirų

Juoduosiuose pipiruose yra alkaloido, kuris naudojamas gydyti įvairioms ligoms, pavyzdžiui uždegimui. Neseniai atlikti tyrimai teigia, kad jis taip pat gali trukdyti naujų riebalų ląstelių formavimuisi.

6. Valgykite riešutų

Riešutuose yra daug sveikų riebalų, kurie svarbūs norint numesti svorio. Jie padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje ir pasijusti sotiems.

7. Valgykite juodojo šokolado

Mokslininkai tikina, kad galite sumažinti kūno riebalų kiekį, jei saikingai valgote juodąjį šokoladą, kurio sudėtyje 70 proc. kakavos. Juodajame šokolade yra flavonoidų, kurie yra naudingi širdžiai ir turi antioksidantinių ir antiuždegiminių savybių.

8. Gerkite žaliosios arbatos

Žaliojoje arbatoje yra katechino, kuris skatina virškinimą ir pagreitina riebalų deginimą kepenyse. Neseniai atliktas tyrimas, kurio metu dalis dalyvių per dieną ne tik mankštindavosi 25 minutes, bet ir išgerdavo 4-5 puodelius žaliosios arbatos. Pastarieji numetė 1 kg daugiau, nei tie, kurie arbatos negėrė.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.