Pigmentines dėmes išbalinti padės naminės priemonės

Ne visos pigmentinės dėmės yra pavojingos, tačiau dėl jų vis dėl to gali išsivystyti melanoma – odos vėžys. Todėl jų turintieji neturėtų piktnaudžiauti saulės spinduliais, lankytis soliariume.

Lrytas.lt montažas<br>123rf nuotr.
Lrytas.lt montažas<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-30 14:18, atnaujinta 2017-05-20 06:01

Pigmentiniai odos pakitimai atsiranda dėl per didelės melanino gamybos. Šios odos dėmės įprastai būna šiek tiek iškilios, šviesiai arba tamsiai rudos. Pigmentinės dėmės skiriasi savo dydžiu, išsidėstymu ir forma. Jos ilgainiui plečiasi, ryškėja ir tampa labiau pastebimos.

Tradiciškai, norint atsikratyti pigmentinių dėmių, naudojami įvairūs kremai. Kai kurių odą šviesinančių kremų sudėtyje yra hidrochinono — baliklio, kuris naikina melaniną gaminančias ląsteles. Tačiau kartu mažina ir odos atsparumą kenksmingiems ultravioletiniams spinduliams.

Hidrochinonas prasiskverbia pro odą ir gali pažeisti jungiamąjį audinį, lemdamas ankstyvą odos senėjimą. Ši cheminė medžiaga taip pat gali sukelti vėžį. Iškalbingas faktas, kad hidrochinonas naudojamas fotografijoje, kaip viena iš ryškinamųjų medžiagų.

Tad ilgai naudojant šia medžiaga prisotintus produktus, gali atsirasti išvaizdą darkančių išbėrimų, dėmių, o cheminėms medžiagoms patekus į kraujotaką, jos gali pažeisti kepenis ir inkstus.

Tad ką daryti, kad sumažintumėte itin ryškias pigmentines dėmes?

Liaudies medicinos šalininkai teigia, kad odą puikiai balina tokios natūralios priemonės kaip juodieji arba raudonieji serbentai, putino, šeivamedžio, šaltalankio uogos, braškės, žemuogės, avietės, citrusiniai vaisiai, agurkai, švieži ir rauginti kopūstai, pomidorai, paprikos, krienai, salierai.

Išsirinkę vieną iš šių ingredientų, praturtinkite juo veido kaukę arba tiesiog sutrinkite košelę, patepkite pigmentines dėmes ir po 10-15 min. nuplaukite.

Nepamirškite ir tokių žolelių kaip kraujažolės, kiaulpienės, petražolės, ramunėlės, medetkos, beržo, meškauogės lapai, alijošius, saldymedis, žalioji arbata. Jas (geriausia po vieną) užpilkite karštu vandeniu ir atvėsinkite. Veidą valykite dukart per dieną. Arba iš skysčio pasigaminkite ledukų, pigmentines dėmes jais masažuokite dukart per dieną. Toks būdas ne tik balins pigmentines dėmes, bet ir stangrins odą.

Pigmentines dėmes taip pat galite tepti sezamo, saldžiųjų migdolų, ricinos, erškėtuogių, šaltalankių, nakvišų aliejais. Ar tokiais pieno produktais kaip kefyras, pasukos, išrūgos ar grietinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.