Garsus japonų medikas atskleidė, ką pataria Holivudo žvaigždėms

Hiromi Shinya – garsus japonų gydytojas, gastroenterologas ir chirurgas, kelių geriausiai parduodamų knygų, skirtų sveikam gyvenimo būdui, autorius.

Hiromi Shinya – garsus japonų gydytojas, gastroenterologas ir chirurgas, kelių geriausiai parduodamų knygų, skirtų sveikam gyvenimo būdui, autorius.<br>„Youtube“ momentinis kadras
Hiromi Shinya – garsus japonų gydytojas, gastroenterologas ir chirurgas, kelių geriausiai parduodamų knygų, skirtų sveikam gyvenimo būdui, autorius.<br>„Youtube“ momentinis kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2016, 2:23 PM, atnaujinta May 16, 2017, 5:04 PM

Keturiasdešimt metų sėkmingo darbo patirties įrodo, kad šio mediko sveikos gyvensenos teorija – ne pramanas. Jo knygomis ir patarimais vadovaujasi tokios žvaigždės kaip Calvin Klein, Stingas, Dustin Hoffman, Nobelio premijos laureatas Leona Esaki ir daug kitų.

Teigiama, kad jo patarimai padėjo net išsigelbėti nuo vėžio.

Tad ką, pasak Hiromi Shinya, reikia daryti?

Štai keli auksinės vertės patarimai iš sveikos gyvensenos guru.

1. Pirmiausia jums reikia atsikratyti žalingų sveikatai įpročių ir peržvelgti visuotinai žinomas sveikos gyvensenos gaires. Pasak gastroenterologo, kuo anksčiau žmogus pradeda valgyti gyvūninės kilmės produktus, tuo anksčiau pradeda sirgti.

Mėsa sendina žmogaus organizmą. Tad reikėtų atminti, kad dienos baltymų, gaunamų iš mėsos ar žuvies, norma yra 1 g vienam kilogramui kūno svorio.

2. Medikas ypatingą dėmesį skyrė pienui. Jis įsitikinęs, kad pieno produktuose esantys riebalai skatina kenksmingų bakterijų dauginimąsi žarnyne ir taip pakenkia mikroflorai.

Tad pieno produktų vartojimo pasekmė – toksinų kaupimąsis organizme, dėl kurių kyla alergijos, dažnesnis sergamumas leukemija, diabetu. Taip pat esą pienas kaltas dėl osteoporozės.

3. Tad ką valgyti? Racioną turėtų sudaryti 85-90 procentų vegetariško maisto ir tik 10-15 proc. mėsos. Vegetarišką raciono dalį turi sudaryti 50 proc. grūdinių kultūrų, likę – vaisiai ir daržovės. Grūdinės kultūros turėtų būti kuo mažiau apdirbtos.

Geriausia mėsa, pasak Hiromi Shinya, yra žuvis. Valgyti reikia kuo mažiau perdirbtų maisto produktų. Būtina apriboti pieno produktų suvartojimą. Vengti kepto maisto ir margarino.

4. Medikas pataria gerti vandens valandą prieš valgį. Taip patenkinsite organizmo poreikius. 500-700 ml ryte tuščiu skrandžiu, 500 mililitrų valandą yra prieš pusryčius, 500 mililitrų valandą prieš pietus.

Gerti nereikėtų skubėti. Žiemą reikėtų gerti pašildytą vandenį. Hiromi Shinya teigia, kad jei žmogus geria per mažai vandens, serga dažniau.

5. Nereikėtų piktnaudžiauti ir arbata. Mat ji ilgainiui sukelia lėtinį gastritą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.