Kaunietės naujametė laimė – lengvesnė 30 kilogramų. Štai kas buvo sunkiausia

Kaunietė Alicija Krasnauskaitė, 22 m., nuo vaikystės buvo pilnesnė mergaitė.

Kaunietė Alicija Krasnauskaitė, 22 m., nuo vaikystės buvo pilnesnė mergaitė. Tačiau nuovargis fizinio krūvio metu, priaugtas svoris po gimdymo privertė susimąstyti. Šiandien jauna moteris Naujuosius pasitinka daugiau nei 30 kilogramų lengvesnė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kaunietė Alicija Krasnauskaitė, 22 m., nuo vaikystės buvo pilnesnė mergaitė. Tačiau nuovargis fizinio krūvio metu, priaugtas svoris po gimdymo privertė susimąstyti. Šiandien jauna moteris Naujuosius pasitinka daugiau nei 30 kilogramų lengvesnė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2016, 7:56 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:05 PM

Tačiau nuovargis fizinio krūvio metu, priaugtas svoris po gimdymo privertė susimąstyti.

Šiandien jauna moteris Naujuosius pasitinka daugiau nei 30 kilogramų lengvesnė.

– Kada supratote, kad pertekliniai kilogramai gadina gyvenimą?

– Per nėštumą priaugau labai daug, gimdyti važiavau su 107 kg po Cezario pjūvio nukrito 10 kg ir svoris „stovėjo“ vietoje, tad praėjus pusantro mėnesio nusprendžiau viską keisti, pradėjau su 97 kg. Tai buvo 2016 metų sausio 3 diena.

- Kiek kilogramų per metus ištirpo?

– Nuo dienos kai supratau,kad reikia kažką keisti, po gimdymo praėjus 1,5 mėnesio, iki šiandien numečiau 32-33kg.

- Vien nėštumas lėmė, kas priaugote svorio?

– Visada buvau stambesnė, prieš pastojant svėriau apie 80-83 kg. Buvau bandžiusi ir dietas, bet pritrūkdavo valios ir grįždavau prie to paties, kai pastojau ir dar nežinojau to, svoris nukrito iki 75-76 kg. Tada tai buvo geriausias pasiekimas.

- Nuo ko pradėjote pokyčius?

– Pradėjau keisdama mitybą ir pirmą mėnesį dariau pratimus namų sąlygomis. Tai buvo bėgimas ant takelio, pusiniai atsilenkimai,dubens kėlimas ir t.t.

Taip pat keičiau mitybą. Atsisakiau miltų, cukraus ir saldumynų, makaronų, bulvių, gazuotų gėrimų, sūrio, dešrų ir dešrelių, greito maisto, traškučių, padažų. Pradėjau valgyti 5 kartus per dieną maždaug tokiu pačiu metu: 3 normalūs valgymai ir 2 užkandžiai. Tiesa, kartą per savaitę valgydavau ką noriu. Dabar taip būna ir dažniau, bet su saiku.

Valgau kiaušinius, tuną, lašišą, vištieną, žuvį, bemielę duoną, salotas, daržoves, varškę, kruopas, vaisius iki pietų, riešutus.

- Prie ko priprasti buvo sunkiausia?

– Sunkiausia atsisakyti buvo saldumynų, buvau smaližė,bet kai pripratau puikiai sekasi gyventi ir beveik be jų.Priprasti sunkiausia buvo valgyti tiek kartų per dieną ir prie avižinės košės ( vis dar nelabai ją mėgstu)

- Atsikračius tų kilogramų gyvenimas tapo lengvesnis?

– Numetus svorio ir komplimentų daugiau ir rūbų pasirinkimas daug didesnis,pagaliau galiu pirkti ir tai kas man patinka o ne tik tai kas yra pagal dydį....

Pastebėjau,kad daug lengviau judėti,ne taip greitai pavargstu.

- Kaip į pokyčius reagavo artimieji?

– Didžiausio palaikymo sulaukiau iš savo draugo, su juo kartu ir laikėmės mitybos, buvo daug lengviau. Palaikymas labai svarbus metant svorį. Taip pat ir iš draugų rato sulaukiau palaikymo. Ačiū labai visiems kurie prisidėjo prie mano pokyčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo