Pasigailėsite išmetę česnakų lukštus: jie gali išgelbėti jūsų sveikatą

Nors šiuo metų laiku vitaminų nestinga, imunitetu rūpintis reikia visuomet. Taip pataria ir tinklalapis foodiejunky.com, aprašydamas česnako lukštų galią.

Česnakų lukštai gali būti naudingi sveikatai.<br>123rf nuotr.
Česnakų lukštai gali būti naudingi sveikatai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2018, 10:30 PM

Nuluptuose, sausose česnakų lukštuose yra daug pektinų, kurie padeda pašalinti blogąjį cholesterlolį, sunkiuosius metalus ir kitus organizmo toksinus.

Liaudies medicinoje taip pat aprašoma, kad česnako lukštai, apsaugo virškinamojo trakto gleivinę, padeda įveikti uždegimą ir malšina skausmą.

Česnako lukštų sudėtyje yra kvercetino. Tai augalų pigmentas vadinamas flavonoidu. Jo daug yra ir obuoliuose, raudonosiuose svogūnuose,arbatoje, raudonam vyne.

Jis turi daug gydomųjų savybių: padeda išvengti širdies kraujagyslių susirgimų, stiprina imunitetą, veikia kaip onkologinių susirgimų prevencijos priemonė.

Kvercetinas lemia kraujagyslių būklės gerėjimą, padeda mažinti kraujo spaudimą.

Česnako lukštuose esančios medžiagos taip pat pasižymi cukraus kiekį kraujyje mažinančiomis savybėmis. 1 valgomąjį šaukštą susmulkintų, baltų česnakų lukštų suberkite į stiklinę, užvirinkite vandenį ir jam šiek tiek pravėsus, užpilkite stiklinėje esančius česnakų lukštus. Tuomet visiškai atvėsinti. Per dieną rekomenduojama išgerti 3-4 stiklines tokio antpilo. Pasak liaudies medicinos žinovų toks antpilas teigiamai veikia ne tik širdies, bet ir inkstų veiklą.

Vartoti jį reikėtų 21 dieną, kas septynias dienas darant trijų dienų pertrauką.

Česnako lukštai gali būti naudojami kaip prieskoniai – lukštus reikia sumalti ir išsijoti. Jie tinkami troškiniams, sriuboms gardinti.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų lapkričio 25 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.