Norite sulieknėti? Tai darykite kas rytą, o kilogramai tirps patys

Įšilus orams ir išlindus saulutei daugelis nusimeta ne vieną sluoksnį drabužių. Vieni šilumai jaučiasi pasiruošę, o kiti išgyvena dėl per žiemą sukauptų papildomų kilogramų. Tačiau nesijaudinkite, womenshealth.com pasidalino puikiais patarimais, padėsiančiais greitai pasiekti norimą rezultatą.

 7 įpročiai bemat padės atsikratyti papildomų kilogramų.<br> 123rf.com nuotr.
 7 įpročiai bemat padės atsikratyti papildomų kilogramų.<br> 123rf.com nuotr.
 7 įpročiai bemat padės atsikratyti papildomų kilogramų.<br> 123rf.com nuotr.
 7 įpročiai bemat padės atsikratyti papildomų kilogramų.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 31, 2018, 8:59 AM, atnaujinta Jun 7, 2018, 9:59 AM

1. Mėgaukitės saule

Mokslininkai ištyrė, kad atsakingas rytinis mėgavimasis saulės spinduliais gali padėti šiek tiek sumažinti kūno svorį. Taip yra todėl, kad rytinė saulė padeda sureguliuoti vidinį organizmo laikrodį. Tai labai gelbsti gerinant miego kokybę, kuris yra būtinas norint sulieknėti. Rytinė saulė taip pat turi daugiausiai mėlynos šviesos, kuri labiausiai paveikia cirkadinį laikrodį. Tereikia 20-30 minučių saulės kas dieną tarp 8 val. ryto ir vidurdienio.

2. Ryte ilgiau miegokite

Šis patarimas antrina pirmajam. Kelios papildomos miego minutės leidžia kūnui pailsėti, o tai labai svarbu sveikoms jo funkcijoms palaikyti. Pailsėjęs žmogus jaučiasi mažiau alkanas, jo nuotaika geresnė bei kyla noras užsiimti veikla, kuriai kitu atveju nebūtų jėgų.

3. Susikaupkite

Psichikos sveikata labai svarbi ne tik bendrai sveikatai, bet ir svorio metimui. Kelios minutės, skirtos apmąstyti planams, nurimti, pasiruošti dienai gali sumažinti stresą, nuraminti emocijas, o tai numalšins poreikį užkandžiauti. Jeigu jaučiate, kad mintys lekia ir susikaupti tampa sunku, užsimerkite ir kiekvieną rytą bent kelias minutes skirkite įsiklausymui į savo kūną, pajauskite savo kvėpavimą, susikoncentruokite į jį.

4. Pakeiskite transporto priemonę

Šis patarimas neturėtų būti stebinantis, kadangi savaime aišku, jog fizinė veikla labai padeda lieknėti ar palaikyti gerą fizinę formą. Jeigu už lango gražus oras, vietoje automobilio ar autobuso pasirinkite į darbą vykti dviračiu. Taip pat šiuo metu itin populiarūs paspirtukai. Nors ir elektriniai, jie nesuteikia galimybės atsisėsti, o stovint yra sudeginama daugiau kalorijų.

5. Rinkitės baltymų prisotintus pusryčius

Jau kurį laiką teigiama, kad pusryčiai yra labai svarbūs siekiant palaikyti sveiką organizmo svorį bei norint sumažinti papildomų kilogramų skaičių. Tyrimai parodė, kad daug baltymų turinčius pusryčius valgę asmenys rinkosi lengvesnius pietus ir per dieną suvartodavo mažiau kalorijų. Taip yra todėl, kad baltymai yra virškinami iš lėto bei skatina alkį malšinančio peptido išskyrimą.

6. Nevenkite paprakaituoti

Kaip ir minėjome, sportas ir fizinis krūvis yra vienas lengviausių būdų sumažinti apimtis. Be to aktyvi fizinė veikla didina energijos kiekį, mažina potraukį nesveikam maistui ir sustangrina kūną.

7. Pasiruoškite užkandžius

Turbūt kiekvienam pažįstamas jausmas išalkti dienai dar nepasibaigus. Atrodo, dar visai neseniai pietavote, tačiau pradeda darytis neramu, atsiranda noras ką nors greitai įsimesti į burną. Neretai alkani žmonės pasirenka tą akimirką patraukliausiai atrodantį užkandį, pvz., saldų batonėlį. Deja, tai daro daugiau žalos nei naudos.

Tam, kad išvengtumėte pagundos, užkandžiais pasirūpinkite iš anksto: susipakuokite porą obuolių, bananų, galite psiimti saują riešutų. Tai ne tik padės nuraminti staiga apėmusį alkį, bet ir padės išlaikyti sveiką svorį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.