Kasdien skirkite šiam pratimui po kelias minutes ir nustebsite pamatę rezultatus

Šie pratimai nėra panašūs į kūno svorio pratimus. Jie gali būti atliekami beveik bet kur. Tiesą sakant, vieni naudingiausių pratimų jūsų širdžiai yra „lentos“ (angl. plank).

„Lentos“ pratimai ypač naudingi norint sumažinti žalingą sėdėjimo poveikį.<br> 123rf nuotr.
„Lentos“ pratimai ypač naudingi norint sumažinti žalingą sėdėjimo poveikį.<br> 123rf nuotr.
Taip atliekamas šoninės „lentos“ pratimas.<br> 123rf nuotr.
Taip atliekamas šoninės „lentos“ pratimas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 25, 2019, 1:43 PM

Jie suteikia geriausius rezultatus per trumpiausią laiko tarpą. Jie tokie naudingi, kad gali būti atliekami tiek norint sulieknėti, tiek gydantis.

Žmonės, kurie kasdien praleidžia daugiau nei 5 valandas sėdėdami, turėtų atlikti „lentos“ pratimus. Kodėl? Kadangi sėdėjimas ilgas valandas silpnina jūsų raumenis, kurie yra nepaprastai svarbūs palaikant nugarą ir stuburą.

Atlikti šį pratimą iš pirmo žvilgsnio gana paprasta. Tereikia "pakibti" lygiagrečiai grindims (panašiai, kaip atliekant atsispaudimus), remiantis tik rankomis ir kojų pirštų galiukais, įtraukti pilvo ir sėdmenų raumenis ir taip išbūti taip kuo įmanoma ilgiau.

Kaip tai atrodo, galite pamatyti čia:

Įspėjame, kad kuo silpnesni šie raumenys, tuo didesnė traumų rizika. „Lentos“ pratimai ypač naudingi norint sumažinti žalingą sėdėjimo poveikį.

Be to, kasdien darydami „lentos“ pratimus, patirsite tokią naudą sveikatai, apie kurią net nebūtumėte pagalvoję:

1. Pagreitinkite metabolizmą

Kalbant apie antsvorio metimą, kuo daugiau raumenų įdarbinsite pratimų metu, tuo didesnės bus jūsų energijos sąnaudos.

„Lentos“ pratimai yra puikus būdas suaktyvinti visus kūno raumenis. Jie ne tik geriau sudegina kalorijas nei tradiciniai pritūpimai, bet ir yra saugesni.

2. Pagerinkite širdies darbą

Funkcinius pratimus, kurie būtų tokie pat veiksmingi, kaip „lenta“, sunku atlikti. Vargu, ar rasite ką nors panašaus, kas galėtų pagerinti jūsų širdies darbą, taip kaip „lentos“ pratimas.

Nesvarbu, ar vaikščiojate, plaukiojate, bėgiojate ar kilnojate svorius, pabandykite „lentos“ pratimus. Pastebėsite didelį skirtumą.

3. Sumažėjusi nugaros ir stuburo sužalojimo rizika

„Lentos“ pratimai padeda auginti raumenis ir ištvermę, tuo pačiu sumažina susižalojimo riziką. Štai kodėl jie tokie populiarūs tarp sportininkų ir kineziterapeutų.

4. Daugiau lankstumo

Lankstumas – reguliaraus „lentos'' pratimų atlikimo rezultatas. Ši mankštos forma tempia raumenų grupes, tokias kaip pečiai, pečių ašmenys ir raktikaulis, taip pat tempia pakaušį.

5. Geresnė laikysena

„Lentos“ pratimai stimuliuoja visus raumenis, kurių reikia palaikant gerą laikyseną, pavyzdžiui, nugarą, krūtinę, pečius, pilvo presą ir kaklą.

Jei jums sunku sėdėti ar atsistoti tiesiai, pradėkite daryti „lentos“ pratimus. Per kelias dienas galėsite lengvai sėdėti ar atsistoti tiesiai.

6. Geresnė pusiausvyra

Atliekant pusiausvyros pratimus, ypač naudingos šoninės „lentos“ arba „lentos“ su prailginimais.

Kaip jis atliekamas? Atsigulkite ant vieno šono išriwaromis kojomis, tada paelkite juosmenį ir dubenį nuo grindų, remdamiesi apatinės rankos alkūne. Taip išbūkite apie pusę minutės. O po to pratimą pakartokite su kita kūno puse.

7. Nauda psichinei sveikatai 

Kelios valandos per dieną sėdint kėdėje namuose ar darbe gali sukelti įtampą ir stresą pečių, širdies bei apatinės kūno dalies raumenyse.

Laimei, „lentos“ pratimai treniruoja šias raumenų grupes ir dėl to pagerėja jūsų bendra savijauta.

Be to, kaip ir bet kuri mankštos forma, „lentos“ pratimai gali padėti nurimti, gydyti nerimą ir palengvinti depresijos simptomus.

Parengta pagal dailyhealthpost.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.