Mažai kam žinomas triukas padeda užmigti vos per dvi minutes: jį išbandyti – galybė priežasčių

Vakarais ilgai vartotės lovoje, ilgai negalėdami užmigti? Galbūt jums padėtų vienas karių naudojamas būdas, kuri gali padėti užmigti vos per dvi minutes. Tokią naudą socialiniame tinkle „TikTok“ žaibiškai išpopuliarėjęs vaizdo įrašas.

Miegas<br>123rf iliustr.
Miegas<br>123rf iliustr.
miegas<br>Pexels nuotr.
miegas<br>Pexels nuotr.
miegas<br>Pexels nuotr.
miegas<br>Pexels nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 6, 2022, 5:41 PM

Justinas Agustinas, populiarus jutuberis ir tiktokeris, pasidalino trumpu vaizdo įrašu. Jame jis pasakojo apie techniką, kuri itin praverčia kariams, kai jiems reikia pailsėti negaištant laiko. „Tai yra karinis patikrintas būdas užmigti lygiai per dvi minutes nuo užsimerkimo momento“, – sakė J.Agustinas. Jis detaliai papasakojo, kaip šis triukas atliekamas ir pasiūlė jį visiems išbandyti.

Vaikinas paaiškino, kad triuko esmė yra keliais etapais atpalaiduoti visą savo kūno nuo galvos iki pėdų. Jis pabrėžė, kad svarbu atlikti tai sistematiškai, kol palengva „išsijungs“ visas kūnas.

Pirmiausia, žinoma, reikia atsigulti lovoje. J.Agustinas patikino, kad atsigulę turite būti išsitiesę, rankos priglaustos prie šonų.

„Pirmiausia atpalaiduokite kaktos raumenis, tuomet akis, žandus ir visą likusį veidą“, – vaizdo įraše instruktuoja socialinių tinklų žvaigždė visą eigą pats atliekantis savo miegamajame.

Toliau palengva atplaiduojamos kitos kūno dalys: krūtinė, rankos, kojos, net pėdos ir pirštai.

Savo protą išvalyti galite įsivaizduodami vieną iš šių dviejų dalykų:

– gulite valtyje, ramiame ežero vandenyje, o virš savęs matote giedrą dangų;

– gulite hamake, o kambarys, kuriame esate – aklinai tamsus.

Jeigu nepavyksta susikaupti ir pradedate blaškytis, mąstyti apie dienos rūpesčius, J.Agustinas pataria 10 sekundžių sau mintyse kartoti: „negalvok“.

Tam, kad visiškai įvaldytumėte šį triuką, reikėtų jį pasitelkti kiekvieną vakarą bent 6 savaites.

Šis įgūdis praversti turėtų kiekvienam iš mūsų. Dėl kokybiško miego svarbos sveikatai nekyla abejonių, tinkamai išsimiegoti reikėtų dėl daugybės priežasčių. Štai, jeigu nepavyksta palaikyti reguliarios miego rutinos,miegas-geriausias-gyvybes-eliksyras-gerina-atminti-atitolina-senatve-21253879"="">miegas-geriausias-gyvybes-eliksyras-gerina-atminti-atitolina-senatve-21253879"" target="_blank"> rizikuojate, kad anksčiau išsivystys Alzheimerio liga.

Negana to, tinkamai nepamiegojus auga kilogramai, nakties poilsio trūkumas kenkia širdžiai, padidina riziką susirgti diabetu. Nustatyta, kad dėl miego trūkumo darosi sunkiau valdyti emocijas, dažniau aplanko vienatvės jausmas ar net depresija.

Parengta pagal BGR.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.