Štai ką alkoholis padaro odai: 5 patarimai vakarėlio pasekmėms palengvinti

Žinių apie alkoholio vartojimo žalą netrūksta. Net saikingas stipriųjų gėrimų vartojimas gali pakenkti širdžiai, smegenims, kepenims, skrandžiui, bet ir pasižymi žalingu poveikiu odai. Ar pastebėjote, kad ryte po vakarėlio oda atrodo sausa?

odos priežiūra.<br>123rf nuotr.
odos priežiūra.<br>123rf nuotr.
Alkoholis, kokteiliai<br>123rf nuotr.
Alkoholis, kokteiliai<br>123rf nuotr.
mankšta<br>123rf nuotr.
mankšta<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 23, 2022, 4:41 PM, atnaujinta Nov 23, 2022, 4:43 PM

Dėl alkoholio organizmas, tuo pačiu ir oda praranda skysčius (dehidratuoja). Sausa oda greičiau raukšlėjasi, atrodo blyški. Be to, kartu su vandeniu pasišalina ir kai kurie vitaminai bei maistingosios medžiagos, pavyzdžiui, vitaminas A. Tai taip pat kenkia odai.

Kaip padėti sausai odai:

1. Gerkite daug vandens

Po alkoholio vartojimo ypač svarbu kuo greičiau atgauti skysčius. Vadinasi, vandens buteliukas turėtų būti visada po ranka. Nenustokite gerti vandens vien dėl to, kad pasijutote geriau. Troškulys praneša apie jau esamą skysčių trūkumą organizme, tad geriau jo apskritai išvengti.

Padidinto vandens režimo vertėtų laikytis net kelias dienas arba savaitę po alkoholio vartojimo. Nevertėtų pamiršti, kad drėkinimas vienas pagrindinių sveikos odos priežiūros būdų, tad įprotis gerti daug vandens turėtų tapti kasdienės rutinos dalimi.

2. Drėkinkite odą iš išorės

Tik vandens negana, su dehidratacija kovoti reikėtų ir iš išorės. Odos priežiūros produktai, turintys hialurono rūgšties puikiai tinka odos drėkinimui po alkoholio vartojimo ir ne tik. Hialurono rūgštis – natūrali medžiaga, gaminama žmogaus organizme, kuri atsakinga už drėgmės kaupimą.

Senstant hialurono rūgšties atsargos organizme senka, norint išlaikyti odos drėkinimą, reikalingi odos priežiūros produktai.

Sausai odai gali padėti ir specialios priemonės, kurios drėkina ir atstato natūralų odos barjerą bei neleidžia odai vėl išsausėti.

3. Susilaikykite nuo alkoholio, vaisvandenių ir saldumynų

Dideli cukraus kiekiai gali susilpninti imuninę sistemą ir apsunkinti organizmo kovą su bakterijomis. Taigi, jei esate linkę į aknę, alkoholis ir saldūs skanėstai tik padidins spuogų tikimybę.

Alkoholis taip pat plečia kapiliarus, o tai gali reikšti paburkusią ir paraudusią odą. Per didelis rafinuoto cukraus kiekis taip pat gali sukelti uždegimą ir ir padidinti kolageną bei elastiną skaidančių fermentų kiekį.

4. Padarykite mankštą

Bėgimo bateliai ir keli ratai stadione – neskamba kaip viliojantis planas dieną po nakties linksmybių. Tačiau tai gali padėti odai atsigauti.

Žinoma, nevalia pamiršti skysčių. Sportuojant prireiks išgerti dar daugiau vandens. Suprantama, kad į sporto klubą nelėksi vos pakilęs iš lovos. Skubėti nebūtina. Svarbu, kad rastumėte laiko fiziniam aktyvumui – oda tikrai padėkos.

Treniruotė padės sumažinti uždegiminius procesus organizme ir suaktyvins kraujotaką: oda bus greičiau aprūpinta jai reikalingomis medžiagomis.

Be to, su prakaitu pasišalina toksinai, o tai taip naudinga odai. Tik po to nepamirškite išvalyti odos!

5. Išvalykite odą

Kiekvieną vakarą prieš miegą rūpestingai nusivalote makiažą. Bet vakar turėjote viena taure per daug? Ar nepamiršote šio kasdienio ritualo?

Miegas su makiažu kenkia odai, nes gali užkimšti poras ir sukelti žalingų laisvųjų radikalų poveikį. Jei prieš eidama miegoti nenusivalėte makiažo, ryte nedelsiant nuvalykite ir nušveiskite odą, kad pašalintumėte negyvas ir alkoholio pažeistas odos ląsteles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth