D. Nausėdienė: turime kuo plačiau skleisti žinią apie ankstyvosios vėžio prevencijos svarbą

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė penktadienio vakarą pasveikino iniciatyvos „Blossom of Hope“ („Sužydėjusi viltis“), skirtos atkreipti dėmesį į ankstyvos krūties vėžio diagnostikos svarbą, labdaros vakaro dalyvius, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Maltiečiai.Maltiečių sriuba. / Diana Nausėdienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Maltiečiai.Maltiečių sriuba. / Diana Nausėdienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2023, 10:07 PM

Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija (IWAV) labdaros iniciatyvą rengia jau 15 metus iš eilės. Į labdaros vakarą Nacionalinėje dailės galerijoje susirinko Lietuvoje dirbantys užsienio valstybių ambasadoriai, medicinos, verslo, kultūros ir meno atstovai, remiantys labdaringą veiklą ir neabejingi moterų sveikatai.

Pirmoji ponia vaizdo sveikinime kreipėsi į žmones, kurie, pasak jos, yra pasiruošę ne tik išklausyti, bet ir veikti, skirdami savo dėmesį, laiką ir lėšas kovai su krūties vėžiu, pažymima pranešime.

„IWAV kovai su šia liga buria Lietuvos ir tarptautinio verslo, diplomatijos, medicinos ir meno bendruomenes. Lėšos, surinktos per „Sužydėjusios vilties“ akcijas, padeda diagnostinėmis priemonėmis aprūpinti Lietuvos ligonines. Šiuolaikinė medicina leidžia aptikti pačios ankstyviausios stadijos navikus, kai jie yra vos kelių milimetrų dydžio. Keli ar keliolika milimetrų gali reikšti skirtį tarp gyvenimo ir mirties. Tai, kad esate čia, rodo, jog gerai suprantate skirtumą“, – pabrėžė D. Nausėdienė.

Pirmosios ponios žodžiais, negalima sustoti šioje kovoje, kol sergamumas krūties vėžiu Lietuvoje auga. Negalima sustoti, kol daugiau nei 500 moterų šalyje kasmet miršta nuo ligos, kuri, nors yra pavojinga, bet gali ir turi būti gydoma. Ši liga gali būti ir išgydoma, ir valdoma.

„Dėkoju visiems vakaro dalyviams už įsitraukimą. Dėkoju mūsų nuostabiems medikams ir visiems, kas supranta, kad, skirdami savo dėmesį, laiką ir lėšas kovai su krūties vėžiu, kovojame už mūsų visų būties harmoniją. Jūs visi esate nepaprastai svarbūs, telkiate visuomeninės atjautos jūros jėgą ir kuriate gyvenimo stebuklo vandenynus“, – sakė pirmoji ponia.

D. Nausėdienė pakvietė vakaro dalyvius tapti nenuilstančiais ambasadoriais bendroje kovoje už sveikas ir laimingas moteris. Jos teigimu, būtina kuo plačiau skleisti žinią apie ankstyvosios vėžio prevencijos svarbą, rašoma pranešime.

„Kiekviena moteris nusipelno žinoti, kad krūties vėžį galima aptikti laiku. Kiekviena moteris, jau susidūrusi su liga, turi žinoti, kad šioje kovoje ji nėra viena. Kiekvienai moteriai, kenčiančiai nuo krūties vėžio bei jo ilgalaikių padarinių, labai reikalinga nuolatinė, gydanti meilės bei supratimo galia“, – akcentavo D. Nausėdienė.

Per savo veiklos metus iniciatyva „Sužydėjusi viltis“ padėjo surinkti daugiau kaip 300 tūkst. eurų, už kuriuos nupirktos priemonės buvo paaukotos Lietuvos onkologinėms ligoninėms. Pirmoji ponia D. Nausėdienė yra šios iniciatyvos globėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.