1. Šviežias česnakas
Nors česnakas visuomet sukelia nemalonų burnos kvapą, Sophie tikino, kad šioje daržovėje gausu sveikatai naudingų savybių. Pasak jos, česnaką geriausia valgyti šviežią, tačiau ne visiems tai padaryti yra paprasta.
Jeigu norėtumėte į savo racioną įtraukti šią daržovę, tačiau nenorite jos valgyti žalios, pabandykite ją šiek tiek patroškinti. Tai sumažins aitrumą bei suminkštins pačias skilteles.
2. Mėlynės
Mėlynės yra vienas iš „super“ produktų. Jose gausu sveikatai naudingų medžiagų. Sophie tikino, kad mėlynėse yra labai daug antioksidantų, todėl šios uogos puikiai tinka ir kaip užkandis, ir kaip priedas į vaisių ir daržovių kokteilius, ir kaip įvairių košių, dribsnių pagardinimas.
3. Namuose pagaminta vištienos sriuba
Ne veltui sakoma, jog bent kartą per dieną derėtų suvalgyti dubenėlį sriubos. Profesionali restorano šefė tam pritarė. Jos įsitikinimu, geriausias maistas pajutus pirmuosius peršalimo simptomus – vištienos sriuba. Ji ne tik pakankamai lengvai virškinama, bet ir aprūpins kūną reikalingais baltymais.
4. Saldžiosios bulvės (batatai)
Ši daržovė yra prisotinta beta karotino, kuris virškinimo metu yra paverčiamas vitaminu A. Žinoma, kad vitaminas A paskatina virškinamojo trakto veiklą bei neleidžią į organizmą patekti kenksmingoms bakterijoms. Tačiau Sophie pabrėžė, jog batatus reikia valgyti prieš susergant, kadangi jie nuo ligos geriau apsaugo, nei gydo.
5. Migdolai
Daugelis sveikatos ekspertų tikina, kad į savo racioną reikia įtraukti bent saujelę riešutų per dieną. Vieni naudingiausių riešutų yra migdolai. Jų odelėse yra cheminių medžiagų, kurios padeda kovoti su infekcija. Be to, jie ne tik naudingi, bet ir gardūs.
6. Nuvirtų kaulų sultinys
Panaudodami nuo vištienos ar kitos ruoštos mėsos likusius kaulus ne tik neišeikvosite maisto produktų, bet ir gausite naudos sveikatai. Tai puikus pagrindas sultiniui, į kurį įdėjus įvairių daržovių yra pagaminama skani bei sveikatai naudinga sriuba. Nuvirtų kaulų sultinys turi daug gydomųjų savybių, jis padeda kovoti su organizme kylančiomis infekcijomis.
7. Jogurtas
Natūraliame jogurte yra gausu gerųjų bakterijų, kurios padeda palaikyti gerą žarnyno veiklą. Jos padeda kovoti su blogomis, infekcijas sukeliančiomis bakterijomis. Tačiau, Sophie pataria atkreipti dėmesį, ar jogurte, kurį perkate yra gyvų ir aktyvių bakterijų kultūrų, nes tik tokiu būdu patirsite jo naudą organizmui.
8. Kalafiorai
Pasak maisto specialistės, kalafiorai yra pernelyg dažnai pamirštami. Visgi, tai vienas iš maisto produktų, kurie gali padėti išvengti ligų. Juose gausu antioksidantų, be to, juos paprasta paruošti. Kalafiorus galima dėti tiek į sriubą, tiek į troškinius, ar netgi salotas.
9. Vanduo
Nors gali pasirodyti akivaizdu, labai svarbu gerti kiek įmanoma daugiau vandens. Jis ne tik palaiko geras gyvybines funkcijas, bet ir yra „nemokamas“ – vandens įsipilti galima tiesiog iš krano. Geriant vandenį yra užtikrinamas ir pastovus toksinų pašalinimas iš organizmo, o tai ypač svarbu kiekvieno asmens sveikatai.