Ant krūties pastebėjo duobutes. To, ką patyrė, nelinkėtų ir priešui

Duobutės, kurios papuošia skruostus nusišypsojus, atrodo žavingai, tačiau ant krūties atsiradęs panašus darinys gali būti vienas iš ankstyvų krūties vėžio požymių. Krūties vėžys yra dažniausia moterų onkologinė liga. Kasmet Lietuvoje diagnozuojama daugiau kaip 1400 krūties vėžio atvejų, pranešė dailyhealthpost.com.

 Ant krūties atsiradę įdubimai gali perspėti dėl krūties vėžio.<br> 123rf.com ir socialinių tinklų nuotr.
 Ant krūties atsiradę įdubimai gali perspėti dėl krūties vėžio.<br> 123rf.com ir socialinių tinklų nuotr.
 Ant krūties atsiradę įdubimai gali perspėti dėl krūties vėžio.<br> 123rf.com nuotr. 
 Ant krūties atsiradę įdubimai gali perspėti dėl krūties vėžio.<br> 123rf.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 24, 2018, 10:44 AM, atnaujinta Apr 24, 2018, 2:59 PM

Jungtinėje Karalystėje gyvenanti Kylie Armstrong papasakojo, kad apie šį simptomą sužinojo perskaičiusi žurnale, ir suprato, kad tai jai galbūt išgelbėjo gyvybę, nes panašų darinį ant krūties pastebėjo ir pati.

Nepaisant to, kad moteris jautėsi kuo puikiausiai, gydytojai patvirtino, kad ji serga krūties vėžiu. Norėdama įspėti ir kitas moteris apie šį ankstyvos onkologinės ligos požymį, tai užfiksavo nuotraukoje ir paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“.

„Atidžiai pažvelkite į nuotrauką. Šie trys maži įdubimai yra krūties vėžio požymis. Tikrinant krūtį tiek pačiai, tiek gydytojai jokio guzelio nebuvo. Ultragarsinio tyrimo metu buvo nustatyta, kad vėžys vystosi šalia raumens.

Šios trys duobutės apvertė mano ir artimųjų gyvenimą aukštyn kojomis. Vienu metu patiriu labai daug emocijų. Man ir pikta, ir liūdna, bet stengiuosi susikaupti ir tikėtis geriausio“, – savo paskyroje rašė moteris.

Daugiau krūties vėžio simptomų:

 - Pakitęs krūties dydis ar forma;

 - Odos paraudimas arba bėrimas aplink spenelį;

 - Išskyros iš spenelių;

 - Padidėję limfmazgiai pažastyje;

 - Guzelis ar odos sustorėjimas krūtų srityje;

 - Pakitusi oda, primenanti apelsino žievelę;

 - Spenelių formos ar spalvos pakitimas;

 - Krūtų arba pažastų skausmas;

 - Staiga atsiradęs nepaaiškinamas skausmas nugaroje, šonkauliuose ar šone, kuris nepraeina.

Labai svarbu reguliariai tikrinti krūtis, išskyrus menstruacijų metu, kai skausmai ir pakitimai krūtyse yra normalūs, o ciklo pabaigoje jie išnyksta. Tačiau jei kuris nors iš išvardintų simptomų su laiku nepraeina, vertėtų kreiptis į specialistus.

Vyrai taip pat gali susirgti krūties vėžiu

Iš visų diagnozuotų krūties vėžio atvejų, 1 proc. vyrų taip pat serga šia onkologine liga. Anot Vėžio informacijos centro, kasmet Lietuvoje nustatoma 10-13 naujų vyrų krūties vėžio atvejų.

Šios onkologinės ligos riziką sukelia padidėjęs estrogeno kiekis, kuris pakyla naudojant hormoninius preparatus bei vartojant alkoholį, o tai sutrikdo kepenų veiklą. Dar grėsmė padidėja dėl aplinkoje esančių toksinių medžiagių ar tam tikrų genų mutacijos.

Taip pat tikimybė susirgti krūties vėžiu yra kur kas didesnė, jei šeimoje kas nors sirgo šia liga. Dažniausias simptomas nurodantis krūties vėžį – atsiradęs guzelis po speneliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.