Pamačiusi citrinų nuotrauką moteris suprato, kad jai – vėžys

Spalis – kovos su krūties vėžiu mėnuo, o tai primena visoms moterims, kaip svarbu reguliariai atlikti savikontrolę ir profilaktiškai lankytis pas gydytoją.

 Spalis – kovos su krūties vėžiu mėnuo.<br> 123rf nuotr.
 Spalis – kovos su krūties vėžiu mėnuo.<br> 123rf nuotr.
 Nuotrauka, kurią sukūrė Corrine Ellsworth Beaumont, detaliai atskleidžia net mažiausiai žinomus krūties vėžio požymius.<br> Facebook nuotr.
 Nuotrauka, kurią sukūrė Corrine Ellsworth Beaumont, detaliai atskleidžia net mažiausiai žinomus krūties vėžio požymius.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 8, 2018, 5:56 PM

Kampanija „Know Your Lemons“ (liet. „Pažink savo citrinas“) pasidalino nuotrauka, kurioje vaizduojami krūties vėžio simptomai.

Kiekviena moteris turėtų tai įsidėmėti ir pasidalinti su kitomis, nes tai gali išsaugoti daug gyvybių.

Nuotrauka, kurią sukūrė Corrine Ellsworth Beaumont, dirbanti ne pelno siekiančioje Pasaulinėje krūties vėžio organizacijoje, detaliai atskleidžia net mažiausiai žinomus krūties vėžio požymius, kuriuos turėtų žinoti kiekviena.

2017-aisiais metais ši nuotrauka sparčiai išpopuliarėjo socialiniuose tinkluose. Įveikusi krūties vėžį Eric Smith Chieze taip pat pasidalino didžiulio susidomėjimo sulaukusia nuotrauka.

Kartu ji nusprendė papasakoti ir savo istoriją, nes daugelis nė neįsivaizduoja, kaip krūties vėžys iš tiesų atrodo ir ką reikia patirti, o tai yra gyvybiškai svarbu.

„Kažkas kartą socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino nuotrauka, kurioje nurodyti krūties vėžio simptomai. Kai 2015 m. gruodžio mėn. pamačiau įdubimą, kuris atrodė taip pat, kaip ir nuotraukoje, žinojau, kad sergu krūties vėžiu. Bandžiau ieškoti auglio, tačiau jis buvo neapčiuopiamas“, – pasakojo apie savo sunkumus ji.

Po 5 dienų jai nustatė diagnozę, o po mėnesio E.S.Chieze sužinojo, kad jai jau 4-oji stadija.

„Aš žinojau, kas yra krūties vėžys, bet be šios nuotraukos nebūčiau suvokusi, ko turiu ieškoti. Todėl būkite malonūs ir padėkite vieni kitiems, nuolat tikrinkitės pas gydytojus ir apžiūrėkite patys save. Tai ne žaidimas, o gyvenimas“, – internetinei svetainei „Prevention“ tvirtai pasakė moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.