A. Zuokienė ir būrys žinomų Lietuvos moterų ragino pasitikrinti dėl krūties vėžio

„Nedels dėl savęs ir dėl tų, kurie tave myli“, - tokiu šūkiu ketvirtadienio vakarą sostinės prekybos centre „Panorama“ visas moteris pasitiko projekto „Nedelsk“ organizatoriai. Čia vyko socialinės akcijos „Rožinis grožio kąsnelis“ baigiamasis renginys, kurio metu visuomenė buvo raginama prisidėti prie sveikatinimo projekto veiklos – krūties vėžio prevencijos ir visuomenės švietimo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 12, 2013, 4:19 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:44 AM

Palaikyti idėjos atvyko projekto „Nedelsk“ iniciatorė Agnė Zuokienė. Jai buvo perduotos „Rožinio grožio kąsnelio“ akcijos metu surinktos lėšos. Prie renginio taip pat prisijungė būrys visuomenei pažįstamų moterų, tarp kurių ir verslininkė Irena Marozienė, stilistė Asta Valentaitė, muzikinio projekto „X Faktorius“ dalyvės Giedrė, Aleksandra ir grupės „4 Roses“ narės. Renginio metu jos surengė ir specialų koncertą, kurio pasiklausyti galėjo visi susirinkusieji. „Man, kaip moteriai, labai svarbu, kad yra žmonių, besirūpinančių mūsų sveikata, informuojančių visuomenę ir nebijančių viešai kalbėti apie iš pirmo žvilgsnio „moteriškas“ problemas, – sakė G. Vokietytė. – Iš tiesų, tokie projektai, kaip „Nedelsk“, ne tik prisideda prie moterų sveikatos gerinimo, tačiau atkreipia ir vyrų, neabejingų savo mylimoms moterims, dėmesį: vyro ar sūnaus paskatinimas gali būti ypač paveikus moterims reguliariai atlikti prevencines patikras“.

Savo nuomonę išsakė ir projekto „Rožinis grožio kąsnelis“ sumanytoja, „La Crepe“ atstovė Natalija Juralevič. „Mėnesį trukusią akciją rengėme norėdami išreikšti rūpestį kiekviena Lietuvos moterimi, todėl ir pradėta ji buvo simbolinę – Tarptautinę moters dieną," – sakė ji. Šios iniciatyvos metu už kiekvieną restoranuose užsisakytą salotų porciją, 10 proc. sumokėtos sumos buvo skiriama krūties vėžio prevencijos fondui.

Krūties vėžys – dažniausia moterų onkologinė liga. Reguliarios patikros ypač svarbios, nes liga gali ilgus metus tūnoti moters organizme, nesukeldama skausmo ar nemalonių pojūčių. Sveikatinimo projektas „Nedelsk“ vykdo krūties vėžio prevenciją nuo 2003 m.: visoje Lietuvoje rengia moterims krūtų savityros praktinius mokymus, organizuoja viešas paskaitas apie krūties vėžį, propaguoja darnų gyvenimo būdą. Kiekvienas projektui „Nedelsk“ skiriamas litas prisideda prie Lietuvos moterų sveikatos – 100 moterų patikrinti reikia 1500 Lt paramos. Nuo projekto veiklos pradžios projekto „Rožinio kaspino“ autobusas aplankė 660 šalies miestų ir miestelių, nemokamų patikrų metu buvo patikrinta daugiau kaip 80 tūkst. moterų visoje Lietuvoje, iš jų 720 rasta krūties vėžio įtarimo atvejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.