Silikono implantai padidina mirties nuo krūties vėžio riziką

Kanados Sveikatos instituto tyrėjai nustatė, kad moterys, silikono implantais pasididinusios krūtis, labiau rizikuoja mirti nuo krūties vėžio nei tos, kurios džiaugiasi natūraliomis krūtimis. Tiesa, pats silikono implantas vėžio nesukelia, tačiau dėl jo sunkiau pastebėti vėžinius navikus, praneša independent.co.uk.

Rizika, aptikti auglį tik vėlyvoje stadijoje, moterims, su silikoniniais krūtų implantais, yra 26 proc. didesnė nei įprastai.<br>123rf
Rizika, aptikti auglį tik vėlyvoje stadijoje, moterims, su silikoniniais krūtų implantais, yra 26 proc. didesnė nei įprastai.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2013, 4:14 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:34 AM

Rizika, aptikti auglį tik vėlyvoje stadijoje, moterims, su silikoniniais krūtų implantais, yra 26 proc. didesnė nei įprastai. Be to, rizika mirti nuo krūties vėžio išauga net 38 proc.

Jie mano, kad auglius nuo rentgeno spindulių užstoja implantų šešėlis. Taigi, maži augliai yra tiesiog nematomi. Be to, medicininės apžiūros metu implantas trukdo medikui užčiuopti vėžinį naviką. Jam nepastebimai augant mažėja moters šansai išgyventi.

Vis dėlto mokslininkai teigia, kad jų duomenys turėtų būti naudojami atsargiai, nes šias tendencijas galėjo nulemti nenumatyti veiksniai.

Plastikos chirurgai taip pat ragina žmones nedaryti skubotų išvadų. Plastinės chirurgijos konsultantas Fazelis Fatahas tikina, kad kanadiečių mokslininkų tyrimas atskleidė tik ryšį tarp silikono implantų ir krūties vėžio, tačiau neatskleidė ligos priežasčių.

Verta pastebėti, kad krūtų didinimo operacijų skaičius nuo 2007 metų išaugo 56 proc. Vien 2011 metais buvo atlikta 40 000 šio tipo plastinių operacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.