Tinkamiausias metas sportui? Siūlome net 6 variantus

Prakaito liejimas vakare

Puiki žinia vyturėliams – 75 proc. žmonių, kurie sportuoja rytais, lengviau prisiverčia sportuoti negu tie, kurie sportuoja tik vakarais.<br>123rf
Puiki žinia vyturėliams – 75 proc. žmonių, kurie sportuoja rytais, lengviau prisiverčia sportuoti negu tie, kurie sportuoja tik vakarais.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 2, 2013, 9:10 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:50 AM

Mokslininkai teigia, jog geriausias metas šokt į sportbačius – tarp 4 ir 5 valandos vakare, kuomet jūsų kūno temperatūra yra aukščiausia. Tyrimai atskleidė, jog tuo metu – didžiausias jėgos antplūdis, o ir nuovargis ateina ne taip greitai.

Mankšta anksti ryte

Puiki žinia vyturėliams – 75 proc. žmonių, kurie sportuoja rytais, lengviau prisiverčia sportuoti negu tie, kurie sportuoja tik vakarais. Be to, dieną pradedate energijos antplūdžiu bei medžiagų apykaitos pagreitinimu. Tik nepamirškite tinkamų, sveikų pusryčių, kad nepristigtumėte jėgų treniruotės metu.

Sportas sušlubavus sveikatai

Jeigu jaučiatės išties prastai – nerizikuokite ir gulėkite lovoje. Tačiau jeigu vargina paprasčiausias kosulys arba varvanti nosis – lengva treniruotė gali padėti. Apgaulingas manevras: sportuojant gaminasi gerą nuotaiką skatinants hormonai, tad mažiau dėmesio telkiame į negalavimus. Tik nepersidirbkite, sportuokite dvigubai mažesniu intensyvumu nei įprastai.

Treniruotė mėnesinių metu

Tomis dienomis norisi tik gulėti ant sofos ir valgyti saldainukus. Bet ar žinojote, kad endorfinai, kurie gaminasi sportuojant, gali pagerinti jūsų nuotaiką ir sumažinti mėnesinių skausmus? Fizinis aktyvumas pietų pertraukos metu

Tarkime, kad jūsų viršininkas tiesiog varo jus iš proto. Ir tikrai ne todėl, kad jis – neįtikėtinai žavus. Galbūt patiriate spaudimą, o gal niekaip neįtinkate. Tiesiog pabėkite nuo viso to, tiesiogine to žodžio prasme – bėkite. Sportas pertraukėlių metu gali padėti sumažinti stresą, tai puiki priemonė užmiršti visus tos dienos nemalonumus. Jeigu negalite sau leisti pasportuoti – tiesiog pasivaikščiokite.

Esate pavargusi? Sportuokite!

Jeigu sunkiai atrandate energijos net vakarienės ruošimui, atsispirkite norui pagulėti ant fotelio su televizoriaus pulteliu rankoje. Vos 5 minutės, skirtos pritūpimams, šuoliukams ir atsilenkimams, pagreitins kraujo apytaką ir organizmo aprūpinimą deguonimi. Patikėkite, apie nuovargį tikrai pamiršite, o iki miego suspėsite nuveikti dar daug darbų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.