Skaitome kosmetikos priemonių etiketes: ar dėl spuogų kaltas jūsų kremas?

Daugeliui paauglių ir net vyresnio amžiaus žmonių žodis „aknė“ – lyg keiksmažodis, kurį norėtųsi visam laikui išbraukti iš savo žodyno. Tik štai atsikratyti spuogų – ne toks ir lengvas darbas, kuriam dažnai reikia ne tik didelių išlaidų, nuolatinės priežiūros, bet ir gerų žinių. Jeigu naujas veido kremas, kurio reklamoje žadėta stebuklingai išgydyti bėrimus, ėmė ir pablogino veido būklę, galbūt laikas pažvelgti į priemonės sudedamąsias dalis?

Skaitome kosmetikos priemonių etiketes: ar dėl spuogų kaltas jūsų kremas?<br>„123rf.com“ nuotr.
Skaitome kosmetikos priemonių etiketes: ar dėl spuogų kaltas jūsų kremas?<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2014, 9:08 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:21 AM

Štai keletas poras kemšančių sudedamųjų dalių, kurios gali sukelti arba pabloginti riebios ir probleminės veido odos būklę:

Lanolinas. Tai ne kas kita, kaip avių vilnos riebalai. Nors lanolinas turi puikių maitinamųjų savybių, vis dėlto probleminę odą turintiems žmonėms – tai priešas numeris vienas. Lanolinas užkemša poras ir taip sukelia nepageidaujamą bėrimą.

Kvapiosios medžiagos. Ar žinojote, kad daugiau nei 90 proc. kvapams naudojamų medžiagų yra pagamintos iš naftos? O sintetiniai produktai jūsų odai tikrai ne į naudą. Kvapiosios medžiagos dirgina odą, gali sukelti paraudimą ir padidinti odos jautrumą saulei.

Mineralinis aliejus. Tai yra pigus naftos subproduktas, kurio gausu daugelyje kosmetinių priemonių. Paskirtis labai paprasta – suminkštinti, sušvelninti odą. Pasitepus mineralinio aliejaus turinčiomis priemonėmis ant veido ar kūno odos atsiranda plėvelė, per kurią oda negali kvėpuoti, tad atsiranda didelė inkštirų atsiradimo tikimybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.