K.Minogue ir kitų žvaigždžių dietos paslaptys (I dalis)

S.J.Parker: salotos be padažo ir duonos

Kaip savo figūrą saugo gražuolės (iš kairės) S.J.Parker, K.Dunst,D.Barrymore ir K.Minogue?<br>AOP nuotr.
Kaip savo figūrą saugo gražuolės (iš kairės) S.J.Parker, K.Dunst,D.Barrymore ir K.Minogue?<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2014, 6:38 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:53 PM

Kelias įžymybių gudrybes laikantis dietos įvertino Vokietijos mitybos draugijos barė docentė daktarė Maike Groeneveld.

S.J.Parker: salotos be padažo ir duonos

Populiarioje Manhatano kavinėje pusryčiauja keturios draugės. Juokiasi, dalijasi praėjusių dienų ir naktų nuotykiais. Kerė pasimėgaudama valgo artišokus su alyvų aliejaus ir citrinų sulčių padažu.

Tai - populiaraus televizijos serialo „Seksas ir miestas" epizodas. Bet realybė kiek kitokia.

Už filmavimo aikštelės ribų Kerės vaidmens atlikėjos Holivudo žvaigždės Sarah Jessicos Parker valgiaraštis buvo kitoks. Aktorė valgė salotas, bet be padažų ir skrudintos duonos.

Mitybos ekspertė: salotos - seniai patikrintas būdas valgant gauti mažiau kalorijų. Salotas nedraudžiama apšlakstyti nedideliu kiekio padažo, bet geriausia - tik aliejaus, acto ir prieskonių mišiniu.

Šis padažas ne tik pagerina salotų skonį. Jis pasotina ilgesniam laikui ir padeda iš daržovių pasisavinti riebaluose tirpstančius vitaminus. Ši gudrybė padeda S.J.Parker išlaikyti lieknas kūno formas.

K.Dunst: papajos ir agurkai

Holivudo premjerų išvakarėse kino žvaigždė Kirsten Dunst valgo daug papajų ir agurkų, kurie turi padaryti jos pilvą plokščiu.

Mitybos ekspertė: dėl didelio kalio kiekio kai kurie vaisiai ar daržovės gali šalinti iš organizmo vandenį. Bet nereikia tikėtis, kad tai turėtų akivaizdų poveikį pilvo formai.

D.Barrymore: želė

Jei Drew Barrymore užsimano saldaus patiekalo, ji valgo želė. Labiausiai jai patinka braškių ar citrinų skonio.

Mitybos ekspertė: tai neblogas sumanymas, bet tik tuo atveju, jei šiuo patiekalu mėgaujamasi saikingai. Kūno linijos apvalėja ne tik vartojant riebalus, bet ir saldumynus.

K.Minogue: pusė greipfruto prieš pietus

Popmuzikos žvaigždei, lieknutei Kylie Minogue atrodytų nereikia dėti pastangų savo grakščioms kūno linijoms išlaikyti. Bet ji turi savo gudrybę. Prieš pietus visuomet suvalgo pusę greipfruto, kurio sudėtyje esantys fermentai maistą turi padaryti mažiau „pavojingą".

Mitybos ekspertė: vietoje užkandžių valgyti vaisius ar salotas - geras sumanymas. Tuomet mažiau suvartojama pagrindinio patiekalo, kuris būna labiau kaloringas. Bet neteisinga manyti, kad fermentai ištirpdo kūno riebalus. Vietoj greipfruto užkandžiui tinka bet koks kitas vaisius ar daržovė.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.