G.Bundchen ir kitų žvaigždžių dietos paslaptys (II dalis)

H.Berry: omletas be trynių

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 18, 2014, 4:43 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:07 PM

Kelias įžymybių gudrybes laikantis dietos įvertino Vokietijos mitybos draugijos barė docentė daktarė Maike Groeneveld.

B.Knowles: bananas malšina potraukį saldumynams

Užsigeidusi ko nors saldaus popmuzikos žvaigždė Beyonce Knowles nepuola prie šokolado. Mieliau suvalgo prinokusį bananą, kuris yra sotus, suteikia energijos, bet turi mažai kalorijų, - tik 120.

Mitybos ekspertė: puiku, jeigu šokoladas pakeičiamas vaisiais. Patartina tarp pietų ir vakarienės suvalgyti liesos varškės su vaisiais, sumaišytų su pasukomis ar jogurtu, avižinių dribsnių.

H.Berry: omletas be trynių

Kaip pusryčiams valgomą omletą padaryti nekaloringu? Atsakymą žino Holivudo žvaigždė Halle Berry. Jos gudrybė: omletą paruošti tik iš baltymo ir truputėlio avižinių dribsnių.

H.Berry siūlo užbaigti pusryčius baltymų kokteiliu.

Mitybos specialistė: žvaigždė elgiasi teisingai. Išties, iš baltymo pagamintas omletas yra liesesnis.

Su avižiniais dribsniais Holivudo žvaigždė gauna vertingų balastinių medžiagų. Bet baltymų kokteilis vargu ar visiems patiktų.

G.Bundchen: vietoje mėsos - kepenys

Garsiajam modeliui Gisele Bundchen patinka greitojo maitinimo restoranų patiekalai, kaip antai pica ir mėsainiai.

Išradingoji Gisele valgo tokius mėsainius, kurie yra populiarūs jos gimtinėje Brazilijoje. Vietoje mėsos - kepenys. Šiame mėsainio variante yra 50 procentų mažiau riebalų.

Mitybos specialistė: tai skonio reikalas. Bet jei mėsainis iš tikrųjų turi mažiau riebalų, bet, nepaisant to, suvalgius jį ilgam laikui esi soti, kalorijas galima taupyti ir tokiu būdu.

D.Moore: sėlenų dribsniai

Holivudo žvaigždė Demi Moore žino, kad protarpiais užklumpantis nedidelis alkis gali turėti neigiamų pasekmių. Norėdama jį nuslopinti aktorė per dieną suvalgo tris dubenėlius sėlenų dribsnių su vaisiais.

Mitybos specialistė: geriausia priemonė vilko apetitui nuslopinti - reguliari mityba. Vartojant sėlenas svarbu vartoti pakankamai skysčių!

K.Catrall: citrinos sultys

Kita televizijos serialo „Seksas ir miestas" žvaigždė Kim Cattrall pirmenybę teikia greitojo maitinimo restoranų patiekalams. Bet ir ji griebiasi mažo triuko: skrudintas bulvytes visuomet apšlaksto trupučiu citrinos sulčių, tikėdamasi, kad rūgštis ištirpdys riebalus.

Mitybos ekspertė: citrinos sultys gali pagerinti aprūpinimą vitaminu C, bet skrudintų bulvyčių sudėtyje esantys riebalai nesuyra. Tai apgaulinga lieknumo išsaugojimo gudrybė.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.